29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gündüzleri yağmur yağsın…

Yağmurun neden gündüzleri yağmasını istediğimi merak etmeye başladığınızı düşünüyorum.

Yağmurlar bölgemizde özellikle akşam üzeri veya geceleri yağdığı görülmüştür. Gündüzleri yağmurun yağması bir başka duygu veriyor insanın yüreğine. Hele bir de hafiften gökyüzünden düşerse incecik damlalar, odanızdan çıkıp altında ıslanasınız geliyor.

Osmaniye’de yağmurun gündüzleri ve sağanak olarak yağmasını istiyorum. Neden sağanak yağmurların gündüzleri istediğimi öğrenmek isterseniz, altında ıslanmak için değil, ıslanması gerekenlerin yağmurdan korunması için istiyorum.

Yağmurlu havalarda özellikle yayalar ıslanır, yollar çamur deryası veya bozuksa eğer insanlar zor anlar yaşar. 

Sanmayın ki sağanak yağmurlarda yaya olan insanların ıslanması için istediğimi aklınızdan geçirmeyin. Asıl ıslanması ve korunması gerekenlerin ıslanmaması için sahipleri tarafından korunması gereken eşyalar için sağanak yağmur istiyorum.

Gündüz saatlerinde yağmurlu havalarda insanlar kaldırımlarda daha rahat yürüsünler diye sağanak yağmur istiyorum.

Yağmurların sağanak olması halinde kaldırımlar daha rahat yürünebilecek durumda oluyor. Esnaf kaldırımlara koyduğu eşyalarını yağmurdan ıslanmasın diye içeriye alıyor ve kaldırım işgalleri de böylelikle Zabıta uyarısına bile gerek kalmadan çözümlenmiş oluyor.

İşte bu nedenle gündüzleri sağanak yağmurların yağmasını istiyorum. Güneşli ve açık havalarda esnaf içerideki eşyalarının yarıya yakınını kaldırıma diziyor. Hele bir de kaldırımda yürüyen çocuk parmakları ile dokunsun, dokunmanın etkisiyle üst üste konulmuş eşyalardan biri devrilip kaldırıma dağılması ise esnafı çileden çıkarıyor.

Çocuğun annesine kızıyor, eşyalarının devrilmesi ile öfkelenen esnaf, sanki oraya o eşyaları yığmasından dolayı hiç haksız değilmiş gibi söylenmeye başlıyor.

İşte bu nedenle Osmaniye’de gündüzlere sağanak yağmur yağmasını istiyorum. En azından yağmurlu havalarda kaldırım işgalleri yapılmıyor, çocuklar da yürürken kaldırımdan daha rahat yürüyebiliyorlar.

Sağanak yağmurların sadece tarlalardaki ürünlere, bahçelerdeki meyvelere yararı olmuyor, kaldırımları işgal edenleri engellediği için özellikle de kaldırımda insanların rahat yürüyebilmelerini sağlıyor.

Araçların caddeler üzerinde tek yönlü park etmeleri yerine, çift yönlü parkedişlerine bir türlü alışamadıkları olayları devam ediyor. Çarşı içerisinde kavşaklarda yolu karşıya geçmek isteyen yayalara sürücülerin yol verme alışkanlıkları henüz tam olarak yerleşmiş değil. Kaldırımlarda yerfıstığı kavurma makineleri ile ilgili Zabıta herhangi bir uyarı yapma alışkanlığını henüz uygulamaya başlamış değil.

Osmaniye’de kaldırım işgallerinin cezasız, Zabıtasız ve en sağlıklı çözümünün gündüzleri sağanak yağmurlar yağması şeklinde çözümleneceğini düşünüyorum.

Şu kış mevsiminin sağanak yağmurları nerede kaldı sabırla ve özlemle bekliyorum. Sağanak yağmurlar başlasa da kaldırımlarda rahat yürüyebilsek diyorum. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar