29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gündemle oyalandırılmak

Yine gündem bir anda son günlerdeki asgari ücret ve emeklilere yapılacak olan maaş artışını gölgede bırakılmakla meşgul edilmeye başlandı.

Son günlerde; asgari ücret, emeklilere yapılacak olan zam oranı ve EYT konuları görüşülürken, hatta Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhalefetin adayının isminin kim olacağı yönündeki tartışmalar yapılırken bir anda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen “Siyasi yasak” gündeme oturuverdi.

İstanbul bir anda gündeme kilitlendi, hatta Türkiye yeni gündemi konuşmaya başladı. Muhalefet partileri ise yeni oluşan gündemle ilgili tek yürek olma yoluna gitti.

İmamoğlu için alınan kararın nedeni veya neticesi üzerine tartışılabilir ancak, Türkiye gündeminin bu günlerde farklı yöne doğru götürülmek istenmesinden kimlerin yararına olabileceği de tartışma olayı haline geldi.

EYT’lilere 2018 yılında verilen sözler 2023 yılı ile birlikte çözümleneceği yönünde tartışma ve konuşmaların konuşulduğu günden geçmekteyiz.

Üniversite öğrencilerinin KYK borç faizlerinin silinmesi ile ilgili sözlerin henüz yasallaşmamış ve resmi Gazetede yayımlanmamış olması yine gençlerimizin “icralık” durumlarında üzüntü ile beklenirken, yeni asgari ücretin kaç liraya çıkarılacağı ve emeklilerin yeni maaşlarının ne kadar olacağı tartışılırken, gündem bir anda değişiverdi.

TBMM’de Milletvekillerinin kavgaları, halk arasında “benimsenmeyen” Milletvekili ve bazı Bakanların kürsüde konuştukları “küfürlü” sözler bir anda unutulmaya çalışılıyor gibi geldi bana.

Meclis kürsüsünde parmak sallayarak muhalif milletvekillerine söylenilen sözler ile İmamoğlu’nun söylediği sözler arasındaki sözleri iyi okuduğumuzda, verilen kararın ne derece sağlıklı olduğu akılları karıştırıyor.

Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında okuduğu şiir sonrası hakkında verilen kararla cezaevine konulmuş olması nasıl tartışıldı ise, bu gün de aynı kentin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sözleri nedeniyle verilen kararın tartışılması doğaldır.

Gerek Erdoğan için o dönemde verilen karar, gerekse bugün İmamoğlu için verilen kararlar halkın belleğinde terazilere konulup tepkilerle karşılanmaya başlandı.

Bu olaylar karşısında insanların tepkileri farklı olsa da ortada; seçilmiş yöneticilerin üzerindeki yargı kararlarının gündem oluşturması da ayrı bir tartışmayı beraberinde getirmeye yetiyor.

İmamoğlu için verilen kararın ardından Muhalefetin 6’lı masasında buluşan Liderler İstanbul’da kenetlenirken, 6’lı masanın dışında kalan üçüncü ittifaktaki siyasi partilerin de İmamoğlu’na destek verdiklerini görmekteyiz.

İktidar partisi ve desteğindeki siyasi partiler ile muhalefetteki siyasi partiler arasında böylesi bir karşı karşıya gelinmesi ülkemizin geleceği açısından hiç te iyi bir davranış olmasa gerek.

Bu konuda verilen karar ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ibrenin Muhalefet kanadına kaymasının ağırlık kazandığını da halkın gözlerinden okunduğunu görmekteyiz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar