29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gündemi durdurmak zor!

   Gündemdeki olayların birkaç gün kalabilmesi için, yeni gündemleri oluşturanların eylemlerine bakmak gerek!

Dünya gündemi, farklı ülkelerdeki olumsuz olaylarla değişiklik gösterir. Türkiye’de gündemdeki olayların bazı anlarda birkaç saat içerisinde unutturulması için yeni ve suni gündemler oluşturulabiliyor!

Gündemi değiştirmek gibi olayın bir anda genişletilmesini başarabileni aslında kutlamak gerek!

Koranovirüs salgını dünyanın dört bir yanında konuşulurken, Amerika’da hızla yayılan virüs ölümleri medyanın önemli gündemini korurken, yeni gündem yine Amerika oluverdi!

Amerika’da siyahi bir insanın Polis tarafından öldürülmesi, ülke dışına da taşarak tepkilere neden oldu!

Türkiye’de koronavirüsle mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemler, günlük olarak verilerin açıklanarak bilgilendirilmesi, vatandaşlar tarafından ayrıntıları ile izlenmeye başlandı. Ölüm olaylarının son günlerde düşmeye başlaması ile sevinen insanlarımız, yeni gündemlerle karşılaştı.

Günlük bir gazetenin Köşe yazarı olarak, gündemdeki olayları takip ederken, notlarım birbirine karışır oldu.

Virüs salgını, işyerlerinin kapanması, çalışanların işsiz kalması, borçların ödenememesi, geçim derdi, sokağa çıkma kısıtlamaları gibi olumsuz gelişmeler vatandaş tarafından gündem oluşturuyordu.

Siyasiler TV ekranlarına çıktılar, nereden ve nasıl akıllarına geldi ise; “Erken seçim!” gibi sözler konuşulmaya başlandı.

Gazeteciler gözaltına alınıyor, hatta tutuklanıyor. Maske dağıtılması olayı ise farklı günlerde ve farklı şekilde açıklamalarla gündem oluşturdu. Maske isteğinde bulunup hala bekleyenleri biliyorum!

Bazı illerde maskesiz sokağa çıkma yasaklandığı gibi, uymayan vatandaşlara asgari ücretin üzerinde ceza kesilmeye başlandı.

Bekçilere silah kullanma yetkisi için yasa TBMM’den geçti. Bu arada, belindeki silahını Polis gibi kullanma yetkisini alan Bekçilerin sayıları ile öğrenimlerini inceliyorum.

Şu anda görevde bulunan 28 bin 479 Bekçiden 535’inin Ortaokul, 16 bin 217’sinin Lise mezunu olduğu öğrenilirken, geriye kalanların ise Yüksekokul veya Üniversite mezunu oldukları, bekçiler arasında kadın sayısın ise 70 kişi olduğunu belirtiliyor.

Gündem yine değişiyor; Ayasofya’nın ibadete açılması tartışılmaya başlandı, TBMM’nde ise kabul görmedi. AKP Red oyu verirken, MHP ile HDP çekimser kaldı.

TBMM’de yıllar sonra yine yumruklar konuştu. MHP Milletvekili, CHP Milletvekiline yumrukla saldırdı.

Kadın cinayetleri devam ediyor, hatta kadınlar erkeklerini öldürme olaylarında da artışlar yaşanır oldu!

Sütundaki yerim bitmek üzere, değerli okurlarım; Sevdiğiniz ve kutsal bildikleriniz adına, “En az iki farklı görüşte bildiğiniz olmak üzere, Gazete okuyun., Yine iki farklı Tv kanallarını gezinip birkaç dakika da olsa izleyin. Sabit düşünmeyin ve aklınızı kullanarak yaşadığımız bu süreci bir de kendiniz yorumlamaya çalışın!”

Göreceksiniz, anlayabilirseniz ve düşünebilirseniz eğer, hatta elektrik faturalarınızdan pay verdiğiniz TRT kanallarındaki haberlerden bile farklı olayları ortaya çıkarabilirsiniz… Sağlık dileklerimle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar