28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3511
EURO35.1428
ALTIN2308.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gün olur, gerek olabilir!

Değerleri değerlendiremediğiniz zaman, değersizleştirdiğiz de, gün gelir değerlerin değerlerini anlarsınız; belki de o zaman geç kalmış olabilirsiniz!

Neden böyle bir uzun tümce ile yazıma başladığımı okurlarım merak etmiş olabilir. Yazacaklarımı sonuna kadar okuduğunuzda neyi anlatmak istediğimi açık olarak anlayacağınızı umuyorum.

Kültür ve sanatsal eserleri bulundukları yerlerden kaldırıp bir çöplüğe atsanız bile, değerlerini korumasına engel olamazsınız. Sözlerin uçması, yazıların kalması gibidir sanatsal değerlerin önemini kavrayabilmek.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın kuruluşunun dün 17. Yıldönümüydü. 20 Haziran gününün Pazar günü, bir de sokağa çıkma kısıtlamalarına gelmesinin yanında, Valilikce; “kapalı ve açık alanlarda toplantı veya gösteri yapılması yasaklaması” kararı uygulanıyordu.

Düğün ve nişanların serbest olduğu, lokantaların belli kurallar kapsamında hizmet vermeye başladığı, tedbirlere uyularak bir çok yerlerde insanların birlikte bulunduğu ortamlar yaşanırken, karara uyarak dernek binamızda 17. Yaş gününü kutlayamadık.

Şiirler okunup, türküler söylenilerek yapacağımız program, covud-19 salgını “yasaklamalarına” takılmıştı.

OŞYAD kurulalı 17. Yıl olmuş olsa da, kuruluşunu Beşe katlayacak sayıda etkinliklere imza attığını  kültür ve sanat sever insanların inkar etmesi olası değil.

Yerel gazetem adına  bundan 23 yıl önce başlatarak, aralıksız olarak  Genel koordinatörlüğünü yürüttüğüm “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ile kentimizin ismini sadece ülkemize değil, Avrupa ülkelerine bile duyurmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu şiir yarışmamıza katılan ve ilk 20 dereceye giren şiirlerden oluşan; “Nar taneleri-Ekmek ödüllü şiirler” ismi ile iki cilt kitap yayınladım.

Önceki gün gelen telefonun ucundaki kişi, benimle konuşmak ve yardımıma ihtiyacı olduğunu söylüyordu. Ekmek Ödüllü Şiir yarışması’na katıldığını, bu yarışmada şiirinin derece aldığını gösteren bir belgenin kendisine verilmesi ricasında bulunuyordu.

Diyanet Yayınları arasında çıkacak 3. Kitapta bu şiirinin yayınlanabilmesi için, eserin kendisine ait olduğunu belgelemesi gerektiğini vurgulayan şairimize gereken kolaylığı seve seve yerine getirdim.

Nar taneleri- Ekmek ödüllü şiirler kitabının 2. Cildi, 2012 yılının Haziran ayında yayınlandı. “Ekmek ödüllü 14. Şiir Yarışması”na katılan “Mavi Düş” rumuzu ve “Gümüş kubbe” şiirinin yazarı, Sancaktepe/İstanbul’dan  Yaşar Koca, “A. Neşet Dinçer anısı özel ödülüne” uygun görülmüştü.

Şiir seçkisi kitabımızın 53. Sayfasında bu şiirin yayınlandığını kanıtlanmış olmasının kendisi için önemli olduğunu vurgulayarak, telefonla yardımcı olmamı istedi.

Kültür ve sanat adına yapmış olduğumuz bu etkinlikle ilgili yayınlanan kitabı bularak, yayın yılı ile birlikte sayfadaki şiirinin görüntüsünü  Yaşar Koca’ya gönderdiğimde, bu şairimizin sevinci ve mutluluğu benimde mutluluğum oldu.

Bir kez daha anladım ki; birileri anlayamasa bile, anlayanların olması ile sanatsal değerlerin varlığı tarihler boyunca unutulamayacak….

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar