18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5231
EURO34.8107
ALTIN2476.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gülleri hırpalayanlar!..(2)

Karaçay Vadisinin, Karacalar köyü sınırları içerisinde bulunan göletle ilgili gelişmelere kadar yazımı getirmiştim.

Su toplama alanı olarak yapılan beton duvarın alt tarafı gençlerin ve çocuklar tarafından serinleme alanı olarak kullanılıyordu. Karaçay dere yatağından gelen kum ve çakıllar  beton duvarın Belediye mesire ve piknik alanına kadar olan bölümünü doldurmuş, buradan akan suda birikinti bile görünmüyordu.

Olay yerinde inceleme ve araştırma yapan Valimiz Kerem Al, burasının daha da güzelleşebileceğini, doğal görünümüne biraz katkı sağlanması halinde hem göze, hem de insanların rahat edebileceği bir dinlenme alanı olabileceğini düşünerek harekete geçti.

DSİ ile yapılan görüşmeler sonunda buradaki kum ve çakılların temizlenmesi ile birlikte doğal bir gölet oluşturulması için İl Özel İdaresi’nin katkıları ile hızlı bir çalışma başlatıldı.
Valimiz Kerem Al, bu alandaki çalışmalar öncesi, çalışmalar sırasında ve bitiminde öyle bildiğiniz gibi çevresinde eli silahlı korumalarla değil, bir halk insanı gibi başı dik ve halkın Valisi olarak gidip oturdu, inceleme yaparken aklından en küçük terör veya başka saldırısı olacağı bile geçmeden yüreğini ortaya koyarak oralarda dolaştı.

Gölet çalışmaları hızlı biçimde başladığı gibi tamamlandı. İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan bu göletin taşlarının getirilmesi hizmeti DSİ tarafından gerçekleştirildi. Bu alandaki kum ve çakıllar ise Osmaniye Belediyesi tarafından boşaltıldı.

Şu anda burası yapay bir göl olarak güzellikler oluştururken, aynı zamanda Belediye mesire ve piknik alanına kadar hizmetlerin birleştirilmesi ayrıca güzellik olarak dikkat çekiyor.
Bu arada şunu da belirtelim ki, Belediye mesire ve piknik alanına yeterli sayıdan daha fazla çöp konteynırları yerleştirilmiş. Buradaki tuvalet ile  Namaz kılma yerinin de yeterince düzenli olduğunu görmekteyiz. Ancak, bizim öylesine çirkinliği seven insanlarımız oluyor ki, tuvaletlerin musluklarını sökenler, lavaboların içerisine sigara izmariti atanlar, el yıkama sabunlarını çalanlar, hatta Namaz kılınan mescit’e kirli çamaşırlarını bile bırakanlar olduğunu öğreniyoruz.

Mesire ve piknik alanında yeterli sayıdan fazla konteynır olmasına rağmen, piknik yapanların çöplerini yerlerinde bırakması anlayışına bir anlam veremiyorum.

Valilik tarafından yapılan göletin özellikle gün batımındaki görünümü çok hoş. Bu alanın güzelliğinin artması için karşılıklı olarak suya düşecek şekilde ışıklandırılmasının önemini anımsatmak istiyorum.

Bu güzellikleri izlemeye gelen bazı kişilerin göletin çevresindeki taşların üzerine oturarak içtikleri alkol şişelerini suyun içerisine veya taş duvarların üzerine atarak kırmasını çirkin, ayıp ve terbiyesizlik olayı olarak değerlendiriyorum. Bu konuda duyarlı meslektaşlarımın da sosyal paylaşım sitesindeki görüntülü ve yazılı yorumlarına katılıyorum.

Osmaniye’mizin güzelliklerini kirletmeye, gülleri soldurmaya kimsenin hakkı yoktur. Osmaniye’nin Karaçay dere yatağında veya yeni güller açtırılan yerde alkol aldıktan sonra şişeleri yerlere atarak kıranlara sormak isterim; “Sizler, Ceyhan veya İskenderun’daki alkollü mekanlarda nasıl kuzu gibi içiyorsanız, Osmaniye’deki kendi mekanınızda da öylesine aklı başında içmesini ne zaman öğreneceksiniz!?”

Kentimiz için yapılan bu güzellikleri hırpalayanlar, piknik yapmanın nasıl olduğunu bilmeden yaşayanlar, Karaçay vadimizin değerini bilmeyenler, hizmetleri yıpratanlara yazıklar olsun!.. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar