25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geyik’in öfkesi

Ormanlarımızın doğal yaşamında yaşayan ve avcılar tarafından vurulması yasak olan Geyik’le ilgili çeşitli öyküler bile yazılmış, hatta filmlere bile konu olmuştur.


“Ala Geyik” öyküsünü ve filmini izleyenleriniz olmuştur. Geyik avı ile ilgili eskilerde avcıların çeşitli anıları anlatılırdı. Ne zaman Geyik avcılığı yasaklandı, avcılarımız avlanmaya gittiklerinde Geyik’le ilgili anılarını gizli gizli anlatmaya başladılar.


Avı yılboyu yasak olan karaca ve Geyik türü hayvanlarımızın doğal yaşamdaki sevgili ve güzel görünümleri de onlara kurşun sıkılabilmesi için vicdansız olunması gerektiğini gözler önüne seriyor.


Sosyal paylaşım sitesinde birkaç dakikalık görüntü izledim. Bu görüntüde bir Geyik ile avcının mücadelesi gözler önündeydi.


İzleyenler tarafından özellikle de hayvanseverler bu görüntüye oldukça begeni göstermişlerdi.


Avcılar arasında ise bu görüntüye üzülenler, tüyleri diken diken olup, kendilerinin de başına böyle bir olay gelip gelmeyeceği kaygısına düşenler olmuştur.


Sosyal paylaşım sitesindeki görüntüye dönelim isterseniz. Ormanlık alanda bir avcı tek başına elinde tüfekle dolaşıyor. Karşısında bir Geyik ve yanında yavruları bulunuyor.


Avcı karşısında gördükleri karşısında tüfeğini Geyik’e doğrultmak istediği sırada yavrularını koruma yürekliliği ile Geyik bir hamle yaparak ön ayakları ile avcının üzerine saldırıyor. Avcı geri geri kaçmaya çalışıyor, Geyik ön ayakları ile avcının başına ve göğsüne tekmeler atıyor. Bir insanın yumruk atışı gibi darbeler yiyen avcı yere düşünüp kalkmasına bile fırsat bulamadan elindeki tüfeği bile düşüyor. Yavrular ise annelerini izliyorlar. Bu arada elini bile kaldırmasına fırsat bulamayan avcı kaçmaya çalışsa da Geyik, avcıyı hırpalamayı sürdürüyor. Sonrasında ağzı yukarıya düşen avcının yüzüne ve karnına ön ayakları ile tekmeler inmeye devam ediyor.


Avcı o kadar yediği darbeler karşısında avcı bir yolunu bulup arkasına bile bakmadan ormanlık alanda kaçmayı başarıyor.


Bir Geyik’in avcı ile mücadelesinde, elinde silahı olan bir insan, bir hayvanın ön ayaklarının darbeleri karşısında hem darp ediliyor, hem de elindeki silahı yere düşürülüyor.


Geyik bu eylemini yavrularını kurtarma, onların canlarını koruma uğruna yapıyor. Eli silahlı bir insana karşı bir hayvanın yüreğinin gücü ile direnişinin ardından bir zafer kazanmanın mutluluğu ortaya çıkıyor.


Yine sosyal paylaşım sitelerinde; Gazze başta olmak üzere İŞİD terör örgütünün çocuklara ve kadınlara karşı yaptığı katliamları izliyorsunuz. Çocukların başını kesen bir anlayış. Moğolistan’da Türkmen çocuğu olduğu için sokak ortasında insanların gözleri önünde tekme atılan, koluna basıldığında bağıran 5 yaşlarındaki bir çocuğa yapılanları seyreden anlayış ve görüntüyü cep telefonu ile kaydedip sosyal paylaşım sitesinde paylayan anlayış.


Çocuklar öldürülürken, canlar giderken seyreden insanlık alemi ve yavrularını koruma uğruna tüfekli avcının üzerine gözlerini kırpmadan yürüyen bir Geyik kadar olabiliyor musunuz? Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar