26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5397
EURO34.9535
ALTIN2454.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Genç Fikirler kulübünden öğrencilere yardım

Yeter ki siz kaynakların sayılarını artırın, halkın sırtından alabileceğiniz yeni vergiler sayesinde kasanın boş kalması düşünülemez!

Yeni yıl gelirken, umutlarını MP biletlerine bağlayan vatandaşlar, “belki çıkar!” düşüncesiyle şanslarını denemeye başlarlar.

Bu yılki yılbaşı özel çekilişinde 80 Milyon lira kazanabilme umudu ile insanlar yaşamaya başladılar.

Yılbaşı özel çekilişi deyince aklıma geldi, 2019 yılının yılbaşı özel çekilişindeki talihli kim di, ne oldu biletin sahibi ya da o para nerede şimdi!?

Bu yıl ki 80 milyon liralık yılbaşı özel çekilişi biletlerinin tamamının satılması halinde, verilecek ikramiye ile kasaya kalacak rakamların ne kadar olduğunu hesaplayanlarınız oldu mu?

Şöyle yuvarlak bir hesap yapmak gerekirse, bu yılki yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tamamının satılması halinde vatandaşa 436 milyon 540 bin lira ikramiye dağıtılacak.

Bunun 80 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek. Diğer büyük ikramiyeler ise 1 adet 8 milyon lira ve 10 adet 1 milyon lira olacak.

Biletlerin tamamının satılması halinde 800 milyon liralık satış geliri elde edilirken, bu rakamın 227 milyon 729 bin 942 lirası hazinenin kasasına girecek. Bunun 121 milyon 349 bin 715 liralık bölümü ise katma değer vergisinden oluşacak.

Şans oyunları vergisi olarak ise 67 milyon 865 bin 28 liralık gelir elde edilecek. Böylelikle devlet kasasına aktarılacak olan vergi geliri toplamının 189 milyon 214 bin 743 lira olacağı ortaya çıkıyor.

Hesaplamalar böyle giderken, insanların umutlarını bağlayarak satın aldıkları “şans oyunu” sayılan piyango biletinden elde edilecek gelirlerden alınan paralar nerede kullanılacağını düşünebiliyor musunuz?

Bazı kişiler, en önemlisi de “din insanları” yaptıkları konuşmalarda; “Haram veya günah” saydıkları bazı ürünleri aklınıza getirin! 

Sigara veya alkol ile ilgili söylenilenler ve bu ürünlerden elde edilen gelirlerle ödenen maaşların gittiği yerler ve insanları düşünün…

Sigara ve alkolle ilgili “haram ve günah” diye konuşanların, devlet eliyle piyango bileti satılması olayı ile de bir söz söylemeleri gerekmez mi!?

Yılbaşı özel çekilişinde, her görüşte ve inançtaki insanların bilet aldıkları olayını inkar edemeyiz. Şanslarını denemek mi, yoksa ekonomik anlamda Paralanmak veya paralarını artırmak mı olarak düşünmeliyiz.

En küçük biletin 20 Tl olduğunu düşündüğümüzde, bu para ile bir gün çalışanların yaşadığı ülkede, para kazanma ve şans oyunları için umutlar hiçbir zaman tükenir mi!?

İnsanların umutlarını yitirmeden, kendi şanslarını kendileri yaşama geçirerek mutlu olabilmesi dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar