20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gelin; bir yerde Anlaşalım!..

Sen kimsin; İnsan olduğunu kabul ediyorsan eğer, gel seninle ortak bir noktada anlaşalım!

Ben senden yana olayım, seni dinleyeyim ve haklı isen senin gibi düşüneyim. Ama bir koşulum var, o da  ORTAK AKILda buluşabilme adına olsun!

Yaşadığımız kent, ardından bölgemiz ve ülkemizdeki insanların yaşamlarını gözlerimizin önüne getirelim. Son olarak ta dünyanın değişik ülkelerinde oluşan olumlu ve olumsuz olayları birlikte gözlerimizin önüne getirelim.
Tüm bu olayları görebilmemiz için öncelikli olarak “Okumak-izlemek” gerektiğini sanırım kabul edersiniz! 

Siyasal görüşünüz ve inanç görüşünüz nasıl olursa olsun; Okumak, gerçeği öğrenmeye karşı mısınız? Hangi inanç veya siyasal görüş; okumak ve öğrenmeye karşıdır? Ülkemizdeki insanların yüzde 99’unun Müslüman olduğunu düşündüğümüzde; inancımızın kitabı olan ‘kur’an-ı Kerim’in’ ilk emrinin ‘oku’ olduğunu inkar mı ediyorsunuz?

Öyleyse neden okumaktan kendinizi geri bırakıyorsunuz veya sadece ‘inanç sömürüsü yapan, insanları kin ve düşmanlığa sürüklemek isteyen bir takım yayanların dışında’ başkalarını okuma gereksinimi duymuyor musunuz?

Başınızı kuma gömebilirsiniz ama, ayaklarınız açıkta ise  sizin kum içindeki başınızı görebilenlerin olacağını unutmayınız!

Aracınızla bir kişiye çarpıp olay yerinden kaçabilirsiniz, ama birilerinin olay yerinde aracınızın plakasına alabileceğini unutmayınız!

CHP Lideri “Adalet yürüyüşü” yapıyor, yürüyüş sürecinde çeşitli yorumlar yapılıyor. “Adalet” kavramı gün gelir herkese gerekli olur! Bir ülkede “Adalet” için kilometrelerce yürüyüş, binlerce insanın katılımı ile yapılıyorsa burada ülkeyi yönetenlerin başını ellerinin arasına alıp düşünmesi gerekirken, olayları sulandırıcı sözler kullanmamaları gelecek açısından önem taşır!

Bizim meslek ayağından olaylara bakalım. Doğru veya yanlış, ama ülkemiz adına 50 yıldır yapılmayan bir eyleme tanık olmaktayız. Öyleyse böylesi bir olayı enine boyuna değerlendirmemiz ve düşünmek zorundayız. Bazı yazılı ve görsel basının haberlerinde bu olaylar nasıl yorumlanıyor! Yorumlanıyor diyorum, haber olarak değerlendirilmiyor! Bir ülkede insanlar; ‘adalet ve demokrasi’ isteklerinde bulunamazlar mı? İnsanların kendi istekleri için yürümeleri ve konuşmalarına “farklı gözlerle yorumlu haber yapan”  medya çalışanlarının amaçlarının altında neler yattığını düşünenleriniz var mı?

Kendisini AA ajansı muhabiri olarak gösterip, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında fotoğraflı paylaşımlarda bulunan bir soytarı, yorumları ile değil, fotomontaj görüntüleri ile kendini ele veriyor.

AA bu olayı yalanlasa bile, bu zatın böyle bir cesareti nereden aldığı önemlidir! Sosyal medya da paylaşılan ve kendisini Anadolu Ajansı Foto muhabiri olarak gösteren biri (T.F.) silahlı militanların ‘adalet’ dövizleri taşıdıklarını gösteren  fotoğrafları paylaşıyor.

Bu fotoğrafları inceliyoruz; Kış mevsiminin soğuk günlerinde, üstte mont, altta kot olan giysilerle başları kapalı bir grubun görüntüleri olarak izleniyor. Ama olay yerinin neresi olduğu bile belli değil!

Ne yapmaya çalışıyorsun? Kime yaranmaya çalışıyorsun, neyin peşindesin!? Adalet’e hiç mi saygın yok, bir gün sana da Adalet gerekmeyecek mi? Yalancılıktan yakalandığında işte sana bu ‘adalet’ gerekecektir! Seni kullananları ise bir gün  yanında bulamadığında ne yapacaksın!

Mutlu günler dileklerimle. 
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar