26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4622
EURO34.7177
ALTIN2436.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geleceği görebilmek

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı yerin belirlenmesinin ardından çevrecilerin tepkilerinden sözetmiştim. O yıllarda çevrecilere hak vermeyenlerin bugünlerde sızlandıklarını anlatmıştım.

OSB’nin çevreye verdiği kirlilik nedeniyle Büyük Tüysüz köyü, Sazlık köyü ve Toprakkale ilçesinin yüksek kesimlerinin sağlık yönünden sorunlar yaşadığı açık olarak görülmeye başlandı.

Dün Çevrecilerin söylediklerine kulak tıkayanlar, yıllar sonrasında hak verseler de iş işten çoktan geçmişti.

Yine dünlere dönelim ve çevrecilerin bir başka eyleminden ve tepkisinden sözedelim. Valilik binasının yanında bulunan çamlık alana AVM yapılacağının duyulması üzerine çevreciler çamların kesilmemesi için tepkilerini gösterdiler. Yetkililer bildiklerini yaptı ve şimdi oraya Park 328 adı ile AVM yapıldı. O zamanlar çamların çok azının kesileceğini söyleyen yetkililer, bugün orada bir elin parmakları kadar dikili çamı gördüklerinde o günlerdeki tepki gösterenlere sanırım hak veriyorlardır. Daha da önemlisi, Park 238’in çevresi yoğunluğu kaldıramaz duruma geldi. Ara sokak üzerinde otomobillerin durumundan ve park edilmelerinden vatandaş sızlanmaya başladı. Buradaki otomobillerin parkedilmesindeki yoğunluk bölgedeki yükü kaldıramadığı ortaya çıktı. Şimdi Özel İdare binası da oraya yapılıyor. Ticaret ve Sanayi Odası ile PTT Merkez binası da hizmete girdi.
Buradaki trafiğin yoğunluğu ve Valilik binasının buraya sıkışıp kalmasını düşünemediler mi?

Oysa o çamlık yeşil alan korunmuş olsaydı, içerisine kafeterya ve çay bahçeleri yapılsaydı, Valilik ve diğer resmi kurumlara gelen vatandaşlar öğle saatlerinde işlerini bitiremeyenler için dinlenme yeri olacaktı. Aynı zamanda bu alanın vereceği açık hava çevredeki kurum binalarını sıkıştırmayacaktı.

O günlerde bunları hesap edemeyenler veya düşünemeyenler bugünlerde başlamak üzere Park 328’in oraya yapılmasının yanlış bur uygulama olduğu konuşulmaya başlandı.

Bugünlerde böyle tepkiler başlarken, 10-15 yıl sonrasındaki halkın tepkilerinin nasıl olabileceğini düşünelim. Yine gelecek yıllarda Osmaniye’nin yöneticilerinin bu alandaki kentleşme ve betonlaşmayı gördüklerinde dünlerdeki yöneticileri nasıl eleştirebileceklerini de düşünün.
Osmaniye’deki yapılaşmanın yeri ve gelecek yıllarda oluşabilecek sıkıntıları önceden görebilmek bu kent açısından büyük önem taşımaktadır.
Bizler yazıyoruz, gündeme getiriyoruz, gerisi ise gelecek 10-15 yıl sonrasında bugünkü yöneticilerin tepki almaması ve kentimizin güzelliğinin bozulmaması içindir. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar