19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geçen Günler değil, Yıllar!..

Eylül ayını da gerilerde bırakıyoruz. Ey günü günler, haftalar, aylar ve yıllar neleri gördük yaşadığımız süreçte!

Gelecek yıla henüz üç ay kala Maliye Bakanımız yeni vergileri açıklıyor. Bakan Naci Ağbal’ın yeni zamlarla ilgili açıklaması aslında; 2018 yılında “ağanızı yorganınıza göre uzatın!” mesajı vermek olarak değerlendirilmeli.

Gelin şöyle özet bir değerlendirme yapalım! Asgari ücrete, emekliye, dul ve yetime, memura yüzde kaç oranında zam yapıldı? Bu zammı yapan bugünkü iktidar olduğuna göre; aynı iktidarın Maliye Bakanı tarafından açıklanan ve önümüzdeki yıl uygulanacak olan zam oranı üzerinde orantı kurmanızı istiyorum!

MTV’ye yüzde 40 zam demek, insanların taşıt kullanmaları noktasında kendilerine “çeki-düzen” vermesi olayı mıdır? Sigaraya yapılan zamların ardından tütün içmeye yönelen vatandaşın sigara kağıdına Özel tüketim vergisi getiriliyor. Gelirler vergisindeki dilim yüzde 27’den 30’a çıkarılacak. Milli piyango ve benzeri şans oyunlarının çekilişlerindeki vergiler ise yüzde 10’dan, 20’ye çıkarılacak.

Eğitim alanında 15 yılda 6 Bakan değiştirilip, farklı uygulamalar getirilirken övgü ile sözedilirken, bir baktık ki; tepkili sözlerle eleştirilip kaldırılması olaylarını yaşamaktayız.

Komşularımızla barışık olmak yerine, onlara “meydan okumak” mevcut iktidarın “doğal dik duruşları” haline gelmiş durumda!

Ülkemizde tarımın zor günler geçirdiği bir dönem yaşanırken, Bulgaristan’dan saman alır duruma gelir durumdaki halimiz bizleri düşündürmelidir. 

Atatürk; “Köylü milletin efendisidir” derken ve köylüye önem verirken, günümüzde köylümüz ürettikleri karşısında ekonomik olarak güvenli yaşam koşullarını yaşayamadığı için üretimlerini bırakıt duruma geldi. Bulgaristan’dan saman satın alır hale geldik.

Bir halk deyimi vardır; “Lafla peynir gemisi yürümez!” Bugünkü Ak Parti iktidarının başındakilerden başlamak üzere; Bakan ve Milletvekillerimiz biz vatandaşların önünde konuşurken, sözlerinin günler sonrasında yeniden karşılarına “başarısızlık” olarak çıkıp çıkmayacağını düşünmeden ağızlarından çıktığı gibi “ulu orta” sözler kullanıyorlar(!)

Milli Eğitim Bakanımız Yılmaz; “Eğitimde çağ atlattık” diye konuşurken, aradan geçen birkaç gün sonrasında Ak Parti Genel Başkanı ve  Başkan  Recep Tayyip Erdoğan; “ Eğitim ve kültürde başarılı olamadık” diye konuştu.

Yine Başkan Erdoğan’ın, Barzani ile ilgili sözlerine bakıyorum; “Vanaları kapattığımızda iş bitti. Tır’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek bulamayacaklar”sözleri  dik duruş olarak alkış görmüştü.
Aklımı yormaya çalışıyorum, Başkan Erdoğan ile Necirvan Barzani arasındaki samimi el sıkıştığı fotoğraf gözlerimin önüne geliyor. 

Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, Başkan Erdoğan’ın sözlerine göre farklı değerlendirme yapıyor. “Ticaretle ekonomi ile faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Son Bakanlar Kurulu  toplantısında ve yaptığımız  görüşmelerde de bu görüşümüzü  değişmemize neden olacak bir karar alınmadı” diye konuşmasını okumaktayım.

Benim yazılarımı okurken tepki gösterenler; lütfen sabahları veya akşamları haber bültenlerini izleyin! “susmak onaylamaktır!” Susarsınız, susarsınız!....
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar