20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gebeli’nin kükürtlü suyu

Osmaniye’nin Haruniye ilçesindeki Kaplıca’nın bazı rahatsızlıklara iyi gelmesi nedeniyle gereken ilgi gösteriliyor.

Kaplıca turizmi ve ilimiz açısından böylesi bir girişim ve değerlendirmenin sonunda hem ilimizin tanıtılması, hem de ekonomik olarak gelir kaynağı haline geliyor.

Osmaniye Özel İdaresi olarak Haruniye kaplıcalarının hizmet verebilmesi amacı ile gerekli çalışmalar da yapılıyor. Son yapılan ihale ile de kaplıcaların işletme hakkını Düziçi Belediyesi aldı. Bundan sonrası ise yapılacak çalışmalar ve buranın işler hale getirilmesi kalıyor.

Osmaniye merkez Gebeli mahallesinde yıllardır bilinen kükürtlü su bulunuyor. Mahalle sakinleri buradaki kükürtlü su ve çamurunun bazı hastalıklara iyi geldiğini söylüyorlar. Gebeli mahallesinin yamaçlarındaki topraklardan gelişi güzel çıkıp boş araziye doğru akıp giden bu suyun bu güne kadar değerlendirilip değerlendirmeme konusunda yetkililerin herhangi bir çalışma yapıp yapmadıklarını merak ediyoruz.

Eğer böylesi bir çalışma yapılması isteniyorsa, kükürtlü su ve çamurunun ne gibi hastalıklara iyi geldiği incelenip araştırılmalı, burası da değerlendirilmelidir.

Kent merkezine fazla uzak olmayan buradaki kükürtlü suyu incelenmesi durumunda gerçekten Mahalle sakinlerinin söyledikleri gibi bazı hastalıklara iyi geldiği kanıtlanırsa, değerlendirilmeye alınmalı, gereken çalışmalara gün geçirilmeden başlanmalıdır.

Osmaniye’deki bir takım tarihi, turistik ve yer altı değerlerinin incelenip araştırılması durumunda, turistik ve şifa kaynaklarının değerlendirilmesi yönünden de ekonomik gelir elde edebiliriz.

Yetkililerin Gebeli mahallesindeki kükürtlü su hakkında mutlaka bilgileri vardır. Ancak kamuoyunda buraya gereken önemin gösterilmediği söyleniyor. Bu su bazı hastalıklara iyi geliyorsa neden değerlendirilmiyor? Eğer yararlı değilse bunların tahlilleri ve gerekçeleri de belirtilerek basın yolu ile yetkililer tarafından kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz.

Karaçay vadisinin mesire yerleri, piknik alanları ve yaz aylarında düzenli işletmeler açılarak değerlendirilebileceğini yıllarca yazdı, ama değişen bir çalışma olmadı. Belediyeye ait mesire alanı bile sel suları sonrasında bozulan oturakların bir çoğununu hala yapılmadığını görüyoruz. Oysa burası özel firmalara kiraya verilerek halkın kullanımına açılabilir. Buradan hem Belediye gelir elde etmiş olur, hem işletmeci firma gelir elde eder, hem de halkımız hizmet almış olur.

Haruniye kaplıcalarına il dışından gelip şifa görenler olduğunu biliyoruz, aynı çalışmaların Gebeli Mahallesindeki kükürtlü su için de yapılacak bir inceleme sonunda neticelendirmesini bekliyoruz.

Bizler ilimizin gelişip kalkınması ve tanıtılması amacı ile değerlendirilmesi gereken yerleri gündeme taşırız. Gerisi yetkili ve ilgillere kalmıştır. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar