18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.513
EURO34.8582
ALTIN2480.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gazze’nin alevinde eğleniyoruz…

Filistin halkına yapılan zulüm, katliam ve can kayıplarını gazete sütunlarında ve televizyon ekranlarında izliyoruz.


Gazze yanıyor, çocuklar ve kadınlar acımasızca öldürülüyor. İnsan haklarından sözeden ülkelerin yöneticileri seyrediyor. ABD ise İsrafil’den yana tavır koyuyor. İslam ülkeleri ise kendi dertlerine düşmüş durumda, çevresine bakabilecek halde değiller.


İslam ülkelerinde iç karışıklıklar oluşturan emperyalist güçler, İsrafil’in Gazze’ye yaptığı saldırılar karşısında seyirci kalırken, bizim ülkemizin yöneticilerinin de tavırlarını net olarak görebilmek adına gözlerimizi ovuyoruz.


Birbirlerine tutkunlukları koparılan İslam ülkeleri, Gazze’de akan kanlara ‘dur’ diyebilecek kuvveti kendilerinde göremez hale getirilmiş durumda. Bu arada bir takım güçler ise Gazze’de yaşanan acı gerçeklerden nemalanmak istiyorlar.


Gazze’de akan kan, öldürülen masum çocuklar, yıkılan binalar ve acımasızca yapılan saldırılar karşısında alanlara inip te “Kahrolsun İsrail!”demekle bu işin sonu gelebilir mi? Sokaklara inmek, pankartlar açmak, sloganlar atmak ve “Kahrol düşman!” demekle bu güne kadar hangi sorun çözümlendi?


Devlet olarak, devletin yöneticileri olarak İsrail’e karşı resmi anlamda ne gibi yaptırımlar yapabiliyoruz bunu sorgulamak gerekiyor?


İsrail ürünleri boykot edilemez mi? Meydanlarda slogan atan bazı STK’lar İsrail ürünlerine boykotu neden gündeme getirmiyorlar? Sadece tepkilerini göstermek için slogan atmak, Gazze’de akan masum kanlar için camilerde ‘gıyabi cenaze namazı’ kılmakla katliamların sona ereceğini mi sanıyorsunuz?


Gazze yanarken, Osmaniye’de bizler ne yapıyoruz? Osmaniye’de ramazan etkinliklerinde eğleniyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nında akşamları coşkulu programlarla eğlenen Osmaniye’liler yanlarında çocukları ile neşeli akşamları yaşarken, Gazze’de çocuklar ölüyor.


Ceyhan belediye Başkanı Alemdar Öztürk Ramazan etkinliklerini iptal etti. Gazze’de yaşanan üzücü olaylar karşısında, Ramazan eğlenceleri yapamayacağını belirten Ceyhan belediye Başkanı Öztürk’ün bu davranışı yapabileceği güzel tepkilerden biriydi.


Osmaniye İl belediyesinin Ramazan eğlenceleri her şeye karşın devam ediyor. Akşamları Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçılar veya çocukları eğlendiren oyunlar sahne alıyor. Çoğunluğu Suriye’deki iç savaştan kaçarak Osmaniye’ye sığınan insanlar çocukları ile birlikte savaşın çirkinliklerini ve acılarını unutmaya çalışıyorlar. İftar çadırında karınlarını doyuran Suriyeli sığınmacılar, ardından da eğlenceyi izlemeleri biraz olsun onların yüreklerine su serpiyor.


Ramazan eğlenceleri Osmaniye’de devam ediyor. Gazze yanıyor ve Gazze’de yanan alevlerin gölgesinde Osmaniye halkı eğleniyor.


Ramazan etkinlikleri için Belediye’nin ihaleye verdiği firmanın yetkilileri bir aylık eğlence programının paralarını biliyorlar, eğlenceleri iptal ederlerse anlaşma da sıkıntılar yaşanabilir diye düşünüyorlar olmalı. Ramazan etkinliklerinin programını üstlenen firma yetkilileri de mi Gazze’de yanan canlardan huzursuz olmuyorlar, üzülmüyorlar? Alacaklarının bir kısmından vazgeçip eğlencelere son vermek akıllarına gelmiyor mu? Paranın dışında neyi kaybederler? Kazanacakları ise, İnsanlık onuru, giden canlara saygı olur. Hani Müslüman, Müslüman’ın kılına zarar gelse üzülürdü, Müslüman Müslüman’ın kardeşiydi! Kardeşlerimizin yeni doğmuş bebeleri can verirken Osmaniye’de bizler ramazan eğlencelerinde eğleniyoruz. Unutulmasın ki, kimse parasını mezara götüremiyor, geride insanlığını bırakıp gidiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar