29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Fotoğraf Yarışması”

Osmaniye Belediyesi’nin “Fotoğraf Yarışması” düzenlemiş olması, ilimizin kültürel değerlerine katkı sunabilmesinin yanında, yerel yönetimler olarak bu tür etkinliklerin bundan böyle artırılmasına da öncülük edeceğine inanıyorum.

Çevremizdeki yerel yönetimlerin kültürel ve sanatsal etkinlikler açısından yaptıkları çalışmaları izlediğimde, ‘bizim kentimizde neden olmasın’ diye her zaman düşünmüşümdür.

Fikir kimden geldi ise eğer, Osmaniye Belediyesi güzel bir etkinliğe imza atıyor olmasına sevindim. Yarışmanın ödüllü olması veya belli bir rakamda para verilecek olması yerine, benim asıl sevincim bu kentin kültürel değerlerinin ortaya çıkarılmasının sağlanmasıdır.

Osmaniye Belediyesi Kent müzesi’nin açılması ile birlikte il dışından gelenlerin hayranlıkla baktığı bir tarihi ve kültürel değerlerimiz olması beni sevindiriyor. Eksiklikleri, hatta hataları bile olsa Kent müzesi bizce önemli bir değerdir.

Yerel yönetimlerin görevlerinin sadece; yol, su, kanalizasyon gibi hizmetleri halka sunmanın yanında; kültürel ve sanatsal değerleri de ortaya çıkararak halkı ile paylaşmaktır.

Bazı belediyelerde farklı kültürel etkinlikler yapıldığını görüyoruz. Ücretsiz tiyatro etkinlikleri düzenleniyor, çeşitli kültür ve sanatsal yarışmalar yapılarak halkla paylaşılıyor. Adana’nın yıllardır geleneksel hale getirdiği, festivaller ve fuarları anımsayın.

Gaziantep ilinin yemekler ve tarihi değerler üzerine gerçekleştirip sesini yurt dışına duyurduğu etkinlikleri düşünün. Kahramanmaraş’ın yeni kendine özgü değerlerinin tanıtması gibi.

Osmaniye’nin kuruluşunun ilk yıllarındaki fotoğrafları elde edebilmek, tarihi ve doğa güzelliklerinin görüntülerini sergilemek insanların şu stresli ve sıkıntılı günlerinde, Belediye Başkanı Kadir Kara’nın deyimi ile “Mutlu şehir” olabilmenin önünü açacaktır.

Geniş ve akademisyen bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek olan fotoğraf yarışması’nın sonunda ortaya çıkan eserlerin halkla paylaşılmasında göreceğiz ki, “Bu etkinlik neden daha önce yapılmadı?” şeklinde yorumlar getirilecektir.

Gecikmiş bile olsa yapılan bu etkinliğin Osmaniye’nin tanıtımı, dosyalar arasında kalan fotoğrafların ortaya çıkarılması ve en önemlisi de gelecek kuşaklara birer eser olarak bırakılması şeklinde anılacaktır.

Fotoğraf sanatı, incelikleri olan ve tarihin geleceğine ışık tutarken, her görüntünün yıllar sonrasında farklı eleştiriler alabileceğini de unutmamak gerekiyor.

İlerleyen yaşlara gelen kişiler, yıllar sonrasında kentteki değişiklikleri gördüklerinde, bir de yıllar gerisine dönüp beyinlerini yormak suretiyle anımsarken, fotoğraflar onlar için birer duygu kaynağı eser olacaktır.

Bu eserlerin Belediye Kent Müzesinin bir köşesinde sergilenmesi ile, fotoğrafların da çekildiği tarihlerin belirtilmesi daha farklı duyguları da beraberinde getirecektir.

Osmaniye’mizin fotoğraf sanatında ustası olarak tanıdığım Hakkı Coral ile yine fotoğraf sanatında başarılı eserler ortaya çıkaran Murat Anıl arkadaşımın böyle bir yarışmanın düzenlenmesinde önemli katkılarının olduğu bir gerçek. Ayrıca böyle bir yarışmanın düşünülmesinde emeği geçen Belediye deki görevli arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum.

İşte böylesi güzelliklerin ileri yıllarda da farklı şekillerde gerçekleşmesi umudu ile başarılarımı iletirken, Osmaniye’miz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar