29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Eylül bitti

Bir yılın Eylül ayını da tarihin tozlu yaprakları arasında bıraktık. Ekim ayının ilk gününü yaşamaya çalışırken bu hafta sonu Kurban Bayramını karşılamaya hazırlanıyoruz.


Eylül ayını gerilerde bırakırken geçtiğimiz yılki Eylül ayını anımsadım birden. Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 2013 yılının Eylül ayında açılacağı söyleniyordu.


Eylül geçti, Aralık denilmesine rağmen 2013 yılını da gerilerde bıraktık. Sonrası yine açılışının ertelemelerindeki bahaneler veya gerekçeleri duymaya başladık.


Yerel seçimlerin çalışmaları başladı, Dönemin Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  yerel seçimler öncesinde Osmaniye’ye gelecekti. Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki mitinge gitmeye hazırlanan vatandaşlar arasında, “Başbakan Erdoğan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışı da yapacakmış!”diye konuşanlar vardı.


Vatandaşların bu konuşmalarının iktidar partililer tarafından hazırlanmış sözler olduğunu anlıyordum.


Neyse gün oldu, yerel seçimler yapıldı yine Ak Parti muhalefet partilerini ikiye katladı. Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılmadı.


Gün oldu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hazırlıklarına başlanıldı. Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması nedeniyle Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ile Suat Önal Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmişlerdi.


Osmaniye Milletvekillerinin ağızlarından bal damlıyordu, hizmetleri dinlediğimizde ülke güllük gülistanlıktı. Sıra sorulara geldiğinde, Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını sormuştum Milletvekillerine. Sorumu Kastal yanıtlamıştı.


Binanın çatısında çatlak olduğunu anlatmaya çalışırken, Muhalefet partilerinin adayını kastedercesine konuşan Milletvekili Kastal, yüklenici firmaya süre verdiklerini, yapıdaki eksiklerin tamamlanarak hizmete gireceğini söylemişti.


Başbakan Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanı, yine muhalefet karşısında yüksek oy oranı ile seçimi kazandı.


2014 yılının Eylül ayını da bitirdik, Ekim ayının birinci günündeyiz ama Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ne zaman açılacağından habersiziz.


Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilememesi nedeniyle sert bir çıkış yaptığını anımsıyorum. “Gerekirse tek başıma eylem yaparım!”diye basın açıklaması yapan Ak Parti İl Başkanı Arslantaş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışının gecikmesi için nasıl düşünüyor, merak ediyorum?


Osmaniye Milletvekili Kastal, Kadirli-Osmaniye duble yolun gecikmesi nedeniyle, “Benim için namus meselesi oldu!”diye konuşurken, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin  açılamaması için de, “Bizim için onur meselesi oldu!”diye konuştuğunu anımsıyorum.


İnşaatı yapan yüklenici firmadan teslim alınamaması, eksik veya aksakların giderilememesi ve açılması bir yıldır beklenen Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkez binası inşaatı çürümeye terkedilmiş halde dururken, yeni bir seçim sürecine girilmesi mi bekleniyor?


Osmaniye’de yaşayan halk söz değil, yöneticiler ve siyasilerden HİZMET bekliyor! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar