26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4408
EURO34.7512
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Eylül biterken

Bir şarkı vardır “Eylül’de gel!”diye. Eylül ayının güzellikleri aşklara, şarkılara, öykülere ve şiirlere konu olmuştur.


Eylül ayının iyilikleri ve güzellikleri ile birlikte yaşanan acı olaylarını da birlikte anımsarız.


Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘ikiz kulelere’ yapılan intihar saldırısının 11 eylül tarihinde olduğunu anımsıyoruz.


Eylül ayının Türkiye için de önemli unutulmaz olayları var. 12 Eylül askeri darbesinin bıraktığı izleri anımsıyoruz.


Böylesi bir ayın yılda bir kez geldiğini, her ayın da kendisine özgü güzellik ve üzüntüler bırakarak yeni bir yıla doğru yolaldığını görmekteyiz.


Emeğin ve alın terinin kurumadan verilmesi ilkesinden hareketle “Ahilik Haftası” etkinlikleri başladı. Osmaniye’de de bu etkinlik çeşitli programlarla düzenleniyor.


Her yıl bir “Yılın Ahi’si” seçiliyor. Konuşmalar yapılıyor, çeşitli gösteriler ve Ahilik pilavı dağıtılıyor.


Dün başlayan “Ahilik Haftası” etkinlikleri bugün ve yarın da devam edecek. Sanatın, alın terinin, bilmenin, öğrenmenin ve dürüst esnaf olabilmenin erdemini anlatan “Ahilik”kutlamaları  yaşanırken, Osmaniye’de gündelik yaşantılarımız akla geliyor.


“Doğru, dürüst ve önce hizmet” diyerek işine koyulan esnaf. Sanatkarlığı ve emeğin alın terini bilen esnaf. Yanında çalıştırdıkları çıraklara, kalfalara ve ustalara saygın davranıp, emeğinin alın terini gününde verebilen esnaf ve sanatkarlar akla geliyor.


Alın teri denildiğinde güneşin altında boncuk boncuk ter dökerek çalışmak aklınıza gelebilir. Fırınlarda çalışanlar, fabrikalarda çalışanlar, hatta bilgisayar başında çalışanlar bile ter döktükleri unutulmamalı. Önemli olan emeği ekmekleştirirken  hilesiz ve doğrusunu yapabilmektir.


Bu gazeteyi hazırlarken siz okurlarımızın hangi zorluklarla hazırladığımızı bilememeniz elinizdeki gazeteye verilen emeğe yapılan bir saygısızlık olamaz mı?


Dağıtıcının elinden aldığınız gazeteyi henüz sayfasını bile açmadan çöpe atmanız veya kapının önüne paspas yaparcasına atmanız sadece gazetecilerin emeğine değil, kendi emeğinize de saygısızlık olduğunu anımsatmak isterdim.


En azından, dağıtıcının verdiği gazeteyi alabilmek için elinizi uzattınız, parmaklarınızla tuttunuz ve gazeteyi yere atmanızda bile bir emek harcadığınızı düşündüğümüzde kendi emeğinize de saygısız olduğunuzu anlamak ta yanılmamış oluruz.


Eylül ayının son haftasına girerken, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu’yu Merkez Valiliği görevine uğurladık. Sanırım Eylül ayı bitmeden Osmaniye’nin yeni Valisi Ekrem Bal’da ilimize gelerek görevine başlayacaktır.


Eylül ayı ile birlikte yeni eğitim ve öğretim yılı başladı, okullar açıldı. Yeni Adli yıl yine Eylül ayı ile birlikte başladı.


Eylül ayını da gerilerde bırakıyoruz, ardından gelen Ekim ile birlikte Kurban Bayramı’nı kutlayacağız. Eylül’ü unuturken, Ekim’e girerken yaşanacak olan Kurban bayramı ve ay içerisinde devam edecek olan gelişmeleri de birlikte yaşayıp göreceğiz. Önemli olan günleri anımsamak değil, Gün’lerin ve Bayramların gerektirdiği koşullarda yaşayabilmek ve yaşatabilmektir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar