26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5817
EURO34.9932
ALTIN2460.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Etkinliklerimiz

Bir kentin tanıtımında kültür ve sanatsal etkinlikler önemli yer oluşturmaktadır.

Osmaniye’de gerilere baktığımızda, Kıbrıs harekatında şehit düşen Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu anısına  Zorkun yaylasında başlayıp Karaoğlanoğlu parkında sona eren atletizm yarışması yapılırdı. Yıllar sonrasında bu yarış yapılmaz oldu.

Yerfıstığı festivali yapılmaya başlandı, yine yıllar sonrasında yerfıstığı festivali de yapılmaz oldu.

Milli bayramlarımız vardı ya, eski yıllarda bizim çocukluğumuzda özellikle 7 Ocak Osmaniye’nin kurtuluş günlerinde kutladığımız “Çete bayramı” dediğimiz kurtuluş etkinliklerimiz de eskilerdeki gibi kutlanmadığı gibi halk konserleri ile sonuçlanır oldu.

Kentin tanıtılması için yeni oluşumlar beklerken, eksik, yetersiz ve dolu dolu olmamasında kimlerin etkilerinin olduğunu araştırmak zorundayız.

Ozanlar ve aşıkların atışmaları ile yapılan şenlikler yapılırdı. Bu ve etkinliklerin çoğalması insanların özlemleri arasında yeralırken, Osmaniye’de kitap fuarı için yaptığımız uğraşı sonunda Osmaniye Belediyesi çekinci ile üç yıl önce ilk kitap fuarını açtığında yürekten istekli görünmüyordu. Sonuçta ise kitap fuarı dolu dolu geçti. Geçtiğimiz yıl ikincisi yapılırken, bu yıl da üçüncüsünün hazırlıklarına başlandı. Kentimiz adına sevindirici bir etkinlik olarak görüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde motosiklet festivali yapıldı, insanlar güneş altında stres attılar, iyi bir etkinlikti.

Arazi araçlarının yarışları yapılmaya başlandı, binlerce insan Karaçay dere yatağında sıcak güneşe rağmen meraklı bakışlarla izlediler.

Osmaniye’de 21 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirdiğimiz “Ekmek ödüllü şiir yarışması” etkinliği yine kentimizin adını yurt dışına bile duyurmayı başarmıştır.

Bugün Zorkun yayla yolu üzerindeki Kent ormanında “Okçuluk turnuvası” yapılacak. Yine aynı yerde yıllar sonrasında da olsa yeniden gündeme getirilip son iki yıldır düzenlenen “Göç ateşi” etkinlikleri de insanları buluşturup, kaynaştıran etkinlikler arasında yer alıyor.

OŞYAD tarafından 21 aydır her ayın son Cumartesi günü Belediye Kent Müzesi “Şor odası”nda düzenlenen “Şiirini al da gel” etkinliği zaman zaman değişik konukları ağırlıyor. Bugün 22.’si yapılacak olan programın onur konuğu ise Adanalı söz yazarı bestekar Abdurrahman Yağdıran olacak.

Yine hazırları süren Akdeniz Sanat Oluşumu kapsamında, bölgemiz illerinin eş zamanlı yapacağı kültür sanat etkinlikleri ise 6-11 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Osmaniye’nin de içinde yer aldığı etkinliklerde; Adana, Mersin, Tarsus, Antalya, Hatay, İskenderun’dan gelecek olan sanatçılar Osmaniye’de buluşacaklar.

Bu ve benzeri etkinlikler ilimizin adının dışarıda tanınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarının dışa yönelik programlarını artırmaları önem taşımaktadır.

İl merkezinde kalan etkinlikler değil, il sınırlarını taşabilecek etkinliklerin yapılmasına da yerel yönetimlerin destek vermeleri yine önemlidir.

Tüm etkinliklerde emeği geçen ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar