28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Eşek hacizden kurtuldu

   Akla hayale gelmeyen türden cinayetlerin işlendiği, ölüm ve öldürme olaylarının oluşu incelendiğinde; “Nereye gidiyoruz!?”türden düşüncelerin kaygısını yaşıyor olduk.

Ülkemizde ekonomik yaşamın iyi veya kötü gittiği konularında değişik iddialar yapılıyor. Kimileri büyümeden, kimileri ekonomik alanda küçülmeden sözediyor. Hazine ve Maliye Bakanımız ise, pandemi döneminde “Dünyanın üzerinden tır geçerken bizim üzerimizden motosiklet geçti!” diye tv ekranlarında konuşuyor.

Ekonominin iyi mi, kötü mü gittiğine, kendi penceremden bakarım. Mesleğimi sürdürebilmem için, ekmek teknem olarak bildiğim bilgisayar, gazete büroma girilerek 12 Temmuz günü çalınmıştı.

Yeni bir bilgisayar alabilmem, daha doğrusu mesleğimdeki çalışmaları rahat yürütebileceğim bilgisayarı almakta zorlandım.

Türkiye’de ekonomik sıkıntı olmadığını söyleyen iki kişinin bir lokantada akşam yemeği parası ile bilgisayar alabilecek gelirim olamayınca, şimdi nasıl olur da; benden ekonomik alanda sıkıntı yaşanmadığını söylememi beklersiniz!..

X X X

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çobanlık yapan Celal Dinler, 7 taksitle 700 Liraya bir eşek satın alır. Taksitlerinin geriye kalan 5’ini ödeyemeyince icraya verilir ve eşek için haciz kararı çıkarılır.

Meslektaşlarım bu olayı habere dönüştürmesiyle, duyarlı insanlar harekete geçti. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam, Çoban Dinler’in “Öksüz” ismini verdiği eşeğin kalan 5 taksidini ödeyeceğini söyledi.

Böyle duyarlı bir Kaymakam, halkın her zaman duasını ve desteğini alan yönetici olarak sevilir, saygı ile anılır.

X X X

Yunan sevicileri kapak olsun dedirtecek türden bir yanıtı, 85 yaşındaki Mihriye Yalazı’dan geldi.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 3 katlı evi 1972 yılında satın alan Cemal Yalazı, koruma altındaki evi eşi Mihriye Yalazı’nın üzerine kaydettirdi. 2004’te eşi hayatını kaybeden Mihriye Yalazı’nın geçtiğimiz günlerde konukları vardı.

Onassis Vakfı yöneticileri, Yunanistan İzmir Konsolosluğu yetkilileri gelmişlerdi ve evi satın almak istiyorlardı. Gelen konuklar, evi satın almak için 3 milyon Euro ( 26 milyon Tl) teklif ettiler.

Duvarlarında Atatürk fotoğraflarının bulunduğu evini satmamakta kararlı olduğunu söyleyen 85 yaşındaki Mihriye hanım; “Burada Yunan bayrağının dalgalanmasını kabul edemezdim. Eşim ile mutlu günler yaşadık bu evde, bu evi Onassis Vakfı’na satmayacağım!” diye konuştu.

.......Sözün bittiği ve noktalandığı yerdeyiz. Bir yanda; Kurtuluş Savaşında Yunan askerlerinin galip gelmesini isteyen hainler ve bu hainlere destek verenler, bir yanda vatan toprağında yabancı bayrak dalgalanmasını istemediği için milyonları eliyle tersleyen kadın!...

Burada Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını bir kez daha saygı ile anacağım. Deniz ve arkadaşları ABD’nin 6. Filosunda gelen askerleri denize atarken, ülkemizin bazı gençleri de Amerikan askerlerini hangi yardımlarda bulunduklarını ben söylemesem daha iyi olur, kendiniz öğrenin….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar