29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Erken ödeme…

İktidarın önemli isimleri açıkladı, “Emeklilere Ramazan bayramı öncesi erken ödeme yapılacak!”

Bu açıklamalar yeni bir uygulama gibi halkın kafasına yerleştirilmek isteniyor. Uzun yıllardır böylesi bir erken ödeme olayı yaşanıyordu zaten!

Ramazan Bayramı 25 Haziran Pazar günü başlıyor. Emekliler ise 20 Haziran gününden başlamak üzere maaşlarını almaya başlıyorlar. 25 ile 27 Haziran günleri Bayram tatiline geliyor. Zaten Pazar günleri emekliler maaşlarını alamıyorlardı ki! Geriye ne kalıyor; 26 ve 27 Haziran günleri…

Şimdi bu iki gün için ödemeler öne çekilmiş durumda.  Ancak, şu Pazar günleri banka ve Ptt’matiklerin emekli maaşlarını vermemelerine iktidar bir çözüm getirecek mi bunu da öğrenmek istiyoruz!

Uzun süren özellikle Kurban bayramlarında emekli maaşlarının öne çekilmesi olayı sevindirici bir olay. Bu Ramazan ayı için o kadar abartmaya gerek yok bence!
Olayın bir de farklı boyunu var, erken ödeme yapılması ile birlikte bankaların emeklilerin maaşları üzerinden kazançlarının ne olduğu da bilebiliyor musunuz!?

Her Hükümet özellikle Bayram öncesinde maaşların erken ödenmesi olayını önemli bir olaymış gibi göstermeyi seviyor! Oysa, yöneticilerin öncelikli hizmetleri arasında halkın huzur, güven ve sağlıklı yaşaması gelmektedir.

Doğal bir olayı doğa üssü gibi gösterircesine konuşmak bizim yöneticilerimizde olsa gerek!

Bakın, bir olayı paylaşayım sizlerle. Cuma günü akşam saatlerinde kentimizin bir çok mahallesinde gaz kokusu insanları rahatsız etti. Her kes kendine göre bir yorum getirip, belli kurumları suçladı. Halkın sorunların çözümü konusunda belli adresleri eleştirmesi ve tepki göstermesi doğal karşılanmalı.

Doğalgaz kaçağı üzerinde yorumlar yapıldı, insanlar havayı solurken rahatsızlıklar duydular. Olayla ilgili olarak yetkililer araştırma yapmış olmalılar. Ama olayla ilgili herhangi bir kurumdan halka duyurulmak üzere bir açıklama yapılmadı.

Yapılabilir miydi, yapılabilirdi! Örneğin; yerel radyo ve televizyon aracılığı ile halkımız bilgilendirilebilirdi, bu yapılmadı.

Bazı kişiler Belediyeyi eleştirdi, bunun tam tersi olarak bazı kişiler de Belediye’yi sırtlayıp omuzuna alarak; “Havadan taş düşse Belediyeyi suçluyorlar!”diye sosyal paylaşım sitesinden tepkilerini dile getirdi.

Oysa olayı anlamak istemeyenlerin tepkileriydi bunlar! Yerel yönetimler halkın sağlıklı, huzurlu ve mutlu yaşaması için hizmet vermek zorundaydı. Belediye veya başka bir ilgili kurum fark etmez. Ancak, ortada bir sorun varsa çözüm yolları için uğraş verilmesi gerekiyor.

Kanalizasyonlardan kokuların geldiği yönünde bilgiler öğrendik. Şimdi gelelim sorun böyle ise eğer, sorunun kaynağı hangi adresi gösteriyor!?

Kanalizasyonlardan gelen bir koku ise eğer, temiz tutulmadığından, sık sız kontrol edilmediğinden kaynaklandığı ortaya çıkmış oluyor.

Bu kentte yıllardır gördüğüm bir gerçek var; İlin Valisi il dışında ise Kurum Müdürleri gerektiği şekilde görevlerine sarılmıyorlar. Belediye Başkanı il dışında ise ilgili birimlerin başındakiler de aynı şekilde günün akışına göre hareket etmeyi seviyorlar gibi geliyor bana. Bilmem sizler olayları nasıl okuyorsunuz, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar