19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5741
EURO34.6794
ALTIN2501.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

EnerjiSa’nın Pazar rezaleti…

Elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesinin ardından TEDAŞ’ın EnerjiSa’ya geçmesi ile birlikte  Osmaniye ve çevresindeki illerde bakım-onarım adı ile elektrik kesintileri devam ediyor.

Osmaniye merkezde 27 Kasım 2016 Pazar günü planlı elektrik kesintisi programı olmadığı halde, yaşanan kesinti insanları çileden çıkarmaya yetti.

Kesintiyi saat: 10.15’te fark ettim, listeye baktım köyler var, merkez mahalleleri bulunmuyordu. Saatler 11.25’te 186 numaralı elektrik arızayı aradım. Buradaki görevli, Osmaniye merkezde kesinti olmadığını anlatıyordu. Adresi veriyorum, kapı numarası istiyorlar. Karşımdaki görevliye bir sokak ve Musa Şahin Bulvarının belli kısmında enerji kesintisi olduğunu söylüyorum.  Arıza ekibini yönlendireceklerini söylüyorlar ve bekliyoruz.

Saatler; 12.02’de bir ara elektrikler geliyor, ardından yine kesinti olayını yaşıyoruz. Bu kez Musa Şahin Bulvarı Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki sinyalizasyonlar da çalışmıyor, enerji kesintisi buraları da etkilemiş durumda.

Bu bölgedeki esnaf perişan olmuş, telefon açıyorlar ama karşılarındaki görevliler enerji kesintisi olmadığını söylüyorlar. Kesintinin nedenini soruyoruz, 186’daki görevli ısrarla kesinti görünmediğini belirtiyor ve nedenini bize soruyor.

Saatler; 17.26’yı gösteriyor, elektrik kesintisi devam ediyor, 186’yı arıyoruz. Aldığımız yanıt “sistemde elektrik kesintisi görünmüyor”şeklinde oluyor. Ardından telefonumuza bir mesaj geliyor ve başvurumuzun işleme konulduğu belirtiliyor.

Saatler; 18.00’da yine 186’yı arayıp elektrik kesintisinin ne zaman sona ereceğini, sorunun ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Karşımızdaki görevli “sistemde elektrik kesintisi görünmüyor. Sorunu ben de bilemiyorum. Neden kesildiğini siz biliyor musunuz? Acaba trafo mu patladı!?”diye bana soruyor!

Saatler; 18.29’u gösteriyor, yine kesintinin ne zaman sona ereceğini sormak istiyorum. Aldığım yanıtta, kesintinin olmadığı yönünde oluyor. Ardından cep telefonuma gelen mesajda, başvurumun aldığını ve işleme konulduğu yönde oluyor.

Saatler; 18.39’u gösterirken yeni 186’yı arayıp bilgi almak istiyorum. Kesintinin nedeni ile ilgili bilgi almak istediğim halde, karşımdaki görevli “ Osmaniye merkezde elektrik kesintisinin olmadığını” ısrarla bana anlatmaya çalışıyor.

Saat: 10.15’ten başlamak üzere sadece benim defalarca aradığım 186 elektrik arıza servisindeki  görevliler,  (İsimlerini burada yazmak istemiyorum) saatler; 18.39’u gösterdiği sıralarda bile Osmaniye kent merkezinde elektrik kesintisi olmadığını ısrarla anlatmaya çalışıyorlardı.

Pazar günü yapılan bu kesinti esnafı perişan ederken, EnerjiSa ise herhangi bir açıklama yapmadığı gibi, saat: 21.00’de enerji verilmesi olayını yaşadık. Saat: 10.15 ile 21.00 arasındaki süre içerisinde insanlar elektrik hizmeti alamadığı için perişan olurken, 186’ numaradaki görevliler bile kesintinin olmadığı iddiası ile müşterilerle sanki alay ediyorlardı.

Dün sabahleyin saatler 09.50’yi gösterirken aynı bilgede aniden elektrikler kesildi. Listeye bakıyoruz, merkezde kesinti yapılan yerin ismi bulunmuyor. Peki nedir bu aniden yapılan kesintiler?

EnerjiSa yetkilileri Pazar günkü saat: 10.15 ile 21.00 arasındaki kesintinin gerekçesini müşterilerine açıklamak zorundadır.

Faturayı gününde ödemeyenlere faiz ve 5 günlük süre tanıyan EnerjiSa, müşterisine “Ayıplı hizmet” vermeye hakkı yoktur! Yetkililerinde bu konuda gerekli uyarıları yapacağını bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar