24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5544
EURO34.8765
ALTIN2423.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

EnerjiSa Perişan ediyor

Osmaniye İlinde, Vali ve yerel yönetimin Başındaki Belediye başkanının duyarsızlıkları karşısında, elektrik enerjisi hizmetlerinde EnerjiSa tarafından halk perişan hale geldi.

Elektrik enerjisi hizmetlerinin özelleştirilmesi ile birlikte 2 Ocak 2014 tarihinde Osmaniye’de  yüklenici firma EnerjiSa tarafından başlatılan bakım-onarım çalışmaları bir yıldır yapılan enerji kesintileri ile devam ediyor.

Osmaniye kent merkezi ile ilçelerindeki mahallelerde gündelik olarak yapılan kesintiler ile kesinti saatlerine uyulmaması konusunda yetkili bulunamıyor, yaşanan olayların takipçisi olmuyor.

Toroslar Elektrik A.Ş. adı ile basına açıklamada bulunan EnerjiSa yöneticilerinin  kesinti saatleri ile ilgili verdikleri sürelere uyulmadığı için basın olarak halkın gözünde zor durumda kalıyoruz. Böylesi bir olayla ilgili Valilik Makamı’nın da duyarsızlığını halkımızla paylaşmak istiyoruz.

Osmaniye’deki elektrik kesintilerini kanıksayan vatandaşlar, yüklü faturalar karşısında da muhatap bulamaz hale geldi.

Osmaniye’de elektrik kesintileri programı kapsamında gelen elektronik postaya bakıyoruz: “27.01.2015 Tarihinde Enerji Verilemeyecek Yerler: Osmaniye İli;

Merkez İlçesi Adnan Menderes Mahallesi Ek Sanayi Sitesi  E Blok, M Blok, H Blok ve Mermerciler Blok’a 7:00-12:00 saatleri arası Tesis çalışması, Adnan Menderes Mahallesi Ek Sanayi Sitesi A Blok, B Blok ve C Blok’a 12:00-17:00 saatleri arası Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir.” Yazıyor.

Osmaniye merkezde enerji verilemeyecek yerler belirtilirken, Öğle saatlerinde  Mehmet Akif Ersoy mahallesi’nde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Bu kesinti saat:19.30’a kadar devam ediyor. Olayla ilgili olarak EnerjiSa’nın yetkilileri aramak istiyoruz. 186 Numarayı aradığımızda karşımıza bilgisayar bağlantısı çıkıyor. Osmaniye’deki sorunumuz için 6 numarayı tuşlamamız isteniyor ve isteneni yapıyoruz. Ardından konuşmalarımızın kayıt altına alındığı anımsatılıyor. Onu da kabul ediyoruz. Sorunumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Karşımızdaki görevli bizimle alay edercesine, bir arıza olduğunu belirten konuşmalar yaparak yanıt vermeye çalışıyor.

Telefonun ucundaki görevliye bizim mahallede elektrik kesintisi görülmediğini anımsattığımız halde, görüşmelerin kayıt altında olduğunu ısrarla söyleyen görevliye doğal olarak sesimizi yükselterek konuşmak zorunda kalıyoruz.

Osmaniye’de elektrik enerji hizmetlerini veren firmanın kesinti göstermediği yerlerde bile aniden kesintiler yapması, faturaların gecikmeli olarak kesilmesi ve yüksek olması olayının araştırılmasını istiyorum.

Belli süreleri geçtikten sonra tüketimdeki kilovat rakamının da yüksel olması abonelere gelen yüklü faturalar inandırıcı gibi değil.

Bir önceki faturaları 50 Tl dolayında gelen abonelere bu ay 150 Tl dolayında fatura gelmesindeki mantıklı bir açıklama yapılmasını istiyoruz.

Ayrıca elektronik eşyaların arızalanması sonunda tamirciler iş yetiştiremez hale geldiler.

Osmaniye’deki elektrik enerjisi hizmetinde yaşanan bu olaylar karşısında yetkililerin ne gibi yaptırımlara başvurduklarını merak ediyorum.

Bir yıldır devam eden kesintilerde tamamlanamayan bakım-onarımların daha ne kadar süreceğini, kesinti saatlerine uyulmasını ve açık havalarda bile yapılan ani kesintilerin insanları çileden çıkarmaya başladığını da vurgulamak istiyorum.

Özelleştirilen bu firma faturayı ödemeyenlerin elektriğini keserken, cihazlarımızın yanmasına neden olduğu zamanlar aboneler sadece kötü sözlerle kendini oyalamakla mı kalacak. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar