27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

EnerjiSa; Meydanı boş mu buluyor!?

Elektrik enerjisi hizmetinin özelleştirilmesinin ardından, abonelerin yaşadıkları sorunlarla ilgili yetkililerin bir yaptırımının olup olmadığını merak ediyoruz.

EnerjiSa firması işletmeyi devraldığı günden bu yana “bakım-onarım” adı ile elektrik kesintilerini bir türlü tamamlayamadı. Hizmetlerinde bildirdikleri kesintilerin dışında, farklı zamanlarda yapılan ani kesintileri bir kenara bırakıyoruz. Kesintiler sırasında  telefonla ulaşılması ayrı bir sorun, ayrıca ulaşılabildiğinde de  belirtilen sokakta kesinti olmadığı bile söylenebiliyor.

Enerji hizmeti verilirken birinci faturanın ödenmemesi halinde ikinci fatura ile birlikte “Kesme ihbarnamesi” birlikte getiriliyor. Bir faturanın ödenmemesi halinde ikinci fatura ile birlikte gelen ihbarnamede; geçikmiş borç anımsatılarak 5 gün içerisinde ödenmesi isteniyor. Aksi durumda abonelik sözleşmesinin iptal edileceği, elektriğin kesileceği, doğabilecek zarardan  sorumlu olmayacaklarından sözediliyor.

EnerjiSa aboneden bunları isterken, abonesine nasıl hizmet veriyor? Kendisi 5 gün içerisinde fatura bedelinin ödenmemesi halinde enerjiyi kesmekle bildirim bırakırken, abonelerin perişan oldukları olaylarla ilgili halk hakkını nasıl arayacak veya özelleştirme sonunda verilen bu hizmetlerin hataları ile ilgili yetkililer neler yapıyor?

Osmaniye’de bu hafta başından bu yana EnerjiSa’nın bildirim yaparak; 09-17, 09-12, 09-15 ve 09-14 olarak belirtikleri saatlerde yapılan kesintilerin mağduriyeti ile ilgili abonelerin hiç mi hakkı yok!?

Bu hafta başı Pazartesi günü; Merkez, Hasanbeyli, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde 8 saat, Salı günü; Bahçe, Düziçi, Kadirli ve Hasanbeyli ilçelerinde 3 saat ila 8 saat arasında, Çarşamba günü; Merkez, Düziçi, Kadirli ve Hasanbeyli ilçelerinde 8 saat, Perşembe günü; Merkez, Hasanbeyli, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde 8 saat, Cuma günü; Düziçi, Hasanbeyli, Merkez ve Kadirli ilçesinde 8 saat olmak üzere enerji kesintisi yapıldı. Yarın (cumartesi günü) Düziçi, Kadirli, Sumbas, Markez, Hasanbeyli ve Bahçe ilçesinde; 3-5 ve 8 saat süre ile enerji kesintisi yapılacak.

Osmaniye’de yapılan enerji kesintilerinin 6 günlük aralıksız olarak yapılan kesintisine baktığımızda toplam 48 saat aboneler enerji kullanamamış oluyor.

Bir haftada abonesine 48 saat kendi uygulamasına göre (bakım-onarım adı ile) enerji hizmeti vermezken, abonelerin ikinci faturası ile birlikte “kesme ihbarnamesi” göndermesi olayının haklı bir yönünün bulunmadığını düşünüyorum. Mademki EnerjiSa aboneleri belli sürelerle elektriksiz bırakıyor, bu işleri bitinceye kadar fatura ödenmesi olayını 5 gün yerine 15 gün olarak süre tanımayı neden düşünmüyor?

Bir hafta içerisinde toplam 48 saat abonenin elektriği kesilirken bunu 30 güne taşıdığımızda ortalama 200 saatlik bir mağduriyet sözkonusu ortaya çıkıyor.

Enerjinin kesilmesi ile birlikte (kesme-açma parası) alması olayını da düşündüğümüzde, abonelere hizmet sunumunda EnerjiSa’nın kendisi için nasıl düşünüyorsa, vatandaş için de aynı duygularla hizmet vermesini istiyoruz.

Bu konuda yetkili makamların, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimin gereken girişimleri yaparak, EnerjiSa’nın hizmeti devraldığı günden bu yana günlük olarak yaptığı kesintilerle halkı mağdur etmesi firmaya göre “bir hak ise” halkın da bir ay süre içinde ortalama 200 saatlik kesinti hakkının yerine gereken yaptırımların veya farklı bir uygulamanın getirilmesini bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar