27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Enerji-Sa; Halkı Say-Sa!...

Elektrik tüketimi ve diğer hizmetleri ile ilgili  TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından; “hizmet kalitesinin artacağı” yönünde vatandaşımız sevinmişti. 

Enerji-sa olarak bölgemizde özelleşmede yüklenici firma olarak, bakım-onarım adı ile günlük olarak belli mahallelerde kesintiler başladı.

8 saate varan bu kesintilerin dışında, ani kesintiler de yapılırken; ihbar hattı olan 186 nolu telefonla görüşme ücretlendirildi.

Yüzde ellisi Türk firması “Sabancılar” yüzde 50’si de Alman firması ortaklığında bölgemizde elektrik hizmetlerini yüklenen “Enerji-Sa” abonelerin 186 nolu telefonlarının başında bulunanlarının tatlı dilleri ile insanlara sorunların çözümü için notlar aldıklarını ve en kısa sürede çözümleneceğini anlatıyorlardı.

Bazı anlarda vatandaşın telefonuna geri dönüşler de oluyordu, bunu inkar edemeyiz. Ancak, önemli olan sorunun takip edildiği değil, çözümlenip çözümlenmediği idi!

TEDAŞ’ın özelleşmesi ve Enerji-Sa’ya geçmesi ile birlikte vatandaşımız faturalarını bankalara, PTT veya bazı (1.50 Kr. Yatırma bedeli alan) cep telefonu bayilerine yatırmaya başladılar. İsteyen istediği yere elektrik faturasını yatırabilir, buna sözümüz yok! Ancak; Enerji-Sa’nın fatura veznesi neden yok!

Bunu da geçtik, 186 nolu telefonu arayan vatandaşlara; “Hizmet kalitesi açısından konuşmalarınız kayıt altına alınacaktır!”diye başlayan konuşmaya katılıyorum. Ama, vatandaşın isteklerinin ve anlattıklarının karşıdaki görevli tarafından anlaşılamaması veya sorunun günlerce çözümlenmemesi olayını anlamakta zorluk çekiyorum.

Enerji-Sa, yüklenici firma olarak, abonesine en sağlıklı hizmeti verme adına elini taşın altına koydu ise, ekonomisi artırma adına aldığı paranın da hakkını vermek zorundadır!

Konuttaki enerji hattının tehlikesi gerekçesi ile Enerji-Sa’ya 16.08.2017 tarih, saat:11.34’te 8200141634 nolu kayıtla başvuru yaparak, Sayaç’ın yer değişikliği nedeni ile ‘mühür kırma’ isteğinde bulundum.

Hava hattı’nın tehlike oluşturması ve ağacın kesilmemesi adına enerji hattında direk değişikliği yapılması konusunda ise; 17.08.2017 günü saat:14.51’de 8200142464 nolu kayıtla  başvuru kaydı yaptırdım.

Kayıtlara göre, elektrikçi tarafından mühür kırılıp sayaç değişimi yapıldı. Ancak, bir gün sonra gelen bir görevli, “Mühür kırılması nedeni ile ceza yazmaya kalktı” Adrese gelen görevliye olayı anlattığımda, olayla bilgisinin olmadığını öğrendim. 17.08. 2017 günü saat:16.45, 186’nolu telefonun ucunda kayıt yapan görevli Sema. Olayı anlattım, kayıt numaralarını verdim. O personelinin adrese gelerek kendi kendine neler yapmak istediği olayları da anlattım. ( Kayıt yapılıyorsa bu konuda ben buradayım ve sözlerimin arkasındayım)

Sema hanımla konuşmamızın ardından eve geldim, sorun hala çözümlenmemişti. Saat:17.00, 186 nolu telefonda karşımdaki görevli Kübra hanım. Görüştük, sorunumu anlattım, ilgililere ileteceklerini söyledi. 

Bugün oldu, enerji hattındaki hava hattı için görevliler henüz gelip görevlerini yapmadı. Tehlikeli durum devam ediyor! 

Enerji hattı değişikliği için Enerji-Sa görevlilerini bekliyoruz!

İnsanlar öldükten sonra arkasından yas tutulmasın! Tehlikeyi haber veren insanlar ciddiye alınsın! 

“Evimde enerji hattının tehlikesi var!” dediğim halde; “ On gün içerisinde sorununuz çözümlenecek” diyerek kaydımı alan kadın memura sözüm yok!

On gün içerisinde bir konutta oluşacak yangın olayından Enerji-Sa sorumluluk kabul edecek mi? Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar