25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Emel ile Amelleriniz Aynı olmalı!

Sanatçı Gülşen’in aylar öncesinde söylediği ve söylememesi gereken talihsiz bir sözünden dolayı yaşanan olayları izliyorum.

Bu olayla ilgili öncelikle, sanatçı Gülşen’i,  yersiz ve uygun olmayan sözünden dolayı dikkatsizliği kabul etmiyorum.

Ancak benim anlatmak istediğim olaylar daha farklı olacak. Sanatçı Gülşen’in sözleri, aylar öncesinde ağzından çıkmışken, bugünlerde sosyal medyada gündeme taşınmasının bir proje-plan mı olduğu aklıma geliyor!?

Sanatçı Ahmet Kaya’yı her görüşteki insanlar dinler ve saygı duyardı. Türkiye için yüreğinden gelen incelikle yorumladığı türküler, her yaştan, her görüşten insanlar tarafından dinlenirdi. Günün birinde yurt dışında yaptığı bir konuşması, bir anda Türkiye’de “Hain!” olarak ilan edilmesine neden oldu.

TBMM’de görev yapan bir Milletvekili’nin; “Hala benim bıraktığım yerde otluyorsunuz!”sözleri unutuldu. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in bir konuşmasındaki; “Allah’ı size emanet ediyorum!” sözleri unutuldu.

Necmettin Erbakan’ın Karadenizde fındık ağaçlarını göstererek; “Bu ağaçları kesin, bir sene fındık, bir sene de buğday ekin!”sözleri unutuldu.

Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT Tv ekranlarına çıkarılıp konuşma yaptığında, devletin en üst düzeyindeki kişinin; “Bin Osman Öcalan’ın Kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum!” sözleri unutuldu.

Kur’an kurslarında öğretim gören, hem de erkek öğrencilere, “Sarkıntılık ve tecavüz” olayları haberi ortaya çıktığında, bu olayın ardından İlgili Bakan’ın “Kadın olması”nı da düşündüğümüzde; “Bir kereden bir şey olmaz!” sözleri karşısında kimler neredeydi?

Osmaniye’nin Merkez Dervişli Köyünde, İmamların, Köy Muhtarı ve halkın katkısı ile düzenlenecek olan “ Güzel ezan okuma yarışması” İl Müftülüğünce iptal edildiğinde, Osmaniye’deki; sanatçı Gülşen’e tepki gösterenler neredeydi?

Osmaniye Merkez Dervişli Köyü Muhtarlığı ve azalarının aldığı karar, Yürütme kurulu karar defterine kaydedilip imzalanmış.

Valilikten izin istenmiş ama, İl Müftülüğü izin vermedi. “Ezan okuma yarışması” yapılmasına izin verilmemesine tepki göstermeyenlerin, sanatçı Gülşen’in sözlerine tepki göstermek amacı ile Osmaniye Adliyesi önünde buluşup görüntü vermeleri, ardından da topluca 800 metre yürüyerek Masal Park önüne gelip, Adliye binasının arkasında basın açıklamasını yapmalarındaki tepkiyi anlıyorum.

Ancak, böyle bir olayla buluşan STK yöneticilerinin neden; Dervişiye Köyünde düzenlenmesi için davetiyesi dağıtılan, gazetelerde haberi yapılan, “Ezan’ı güzel okuma yarışması”nın İl Müftülüğü tarafından iptal edilmesine aynı özeni göstermediklerini merak ediyorum!

Osmaniye denildiğinde, kültür ve sanat alanında belli STK’ları görmekteyiz. AKP iktidarına destek veya inançlar adına yapılan açıklamalarda ise “Memur-sen” Başkanını her zaman ön saflarda görmekteyiz.

Bir başka etkinlik ise, sabah namazı sonrası gençleri camilere getirme adına; Namaz kılınan yerde, namaz sonrasında çorba içilmesi olayını gerçekleştiren, bir STK’nın  etkinliklerine tanık olunuyor.

Son söz; “Ey Ruh!..  geldiysen 3 kere vur!” Bir tıkta bile ben anlarım, ama bekliyorum!..

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar