29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Emekliler bu ay sevinecek!

Türkiye’de bazı bürokratların 3,4 hatta 5 farklı kurumdan maaş aldıkları olayı muhalefet tarafından tartışılırken, iktidardaki siyasilerin bu konuda sessiz kalmaları, bu uygulamaya normal gördükleri anlamı olarak değerlendiriyor.

Emekli maaşlarına zam yapılmasına aylar kala hesaplamalar başlıyor, medya gündemden düşürmüyor. Yüzde 5 ile 7 arasında verilecek olan zam oranının hesaplanma günleri 3 ay öncesinden gazetelerin sayfalarında ve televizyon ekranlarında gündem oluşturuluyor.

Bir emekli maaşının on katı ikinci, üçüncü, dördüncü kurumlardan alan bürokratların aldıkları bu kadar gündem oluşturmuyor.

Temmuz ayında emekliler Kurban Bayramı ikramiyesi  alacaklar. Üç yıldır Bin lira alan emeklilere Ramazan Bayramında (yüzgördülük) olsun gibi düşünülerek Yüz lira fazla verdiler ya!.. İşte o Bin 100 lira Kurban Bayramında da verilecek ve bu paranın bayram öncesi verileceği haberi medyanın gündemine yerleşti.

İkinci bir olay ise yine Temmuz ayında emekliler enflasyon farkını alacaklar, tabii yüzde kaç olacağı hesaplaması yapılıyor. Emekliler için üçüncü sevindirici haberin de Temmuz ayı maaşlarının Bayram öncesi ödeneceği yönünde olduğunu medya ballandıra ballandıra yazıyor ve konuşuyor.

Allah aşkına, gündemde bu kadar olumsuz olaylar varken emeklilerin alacağı üç-beş kuruşun hesabını yaparak on yıllarca bu devletin hazinesine sigorta vergisini ödeyerek çalışıp sonrasında emekliye ayrılmış insanların aldıkları paranın hesabını yapmaktan başka kaygınız yok mu sizin!?

Temmuz ayındaki ikramiye ve maaşlar gün itibarı ile zaten  bayramdan önce ödenmesi gerekiyor. Çünkü; 15 Temmuz günü kamu kurumlarının çalışıp çalışmayacağı belli değil, 17-18 tarihleri hafta sonu tatiline geliyor. Sonrası mı; 19 ile 25 Temmuz tarihleri Bayram ve ardından yeniden hafta sonuna geliyor.

Emekliler maaşlarını bu tatil günlerinde aldıklarına göre, tatil günlerinde de hesaplara para yatırılmadığına göre, doğal olarak mesai günlerinde emeklilerin hesaplarına paraları erken yatırılacaktır. Bu olay net olarak bilindiği halde, sanki büyük bir hizmetmiş gibi, “emekli maaş ve ikramiyeleri erken ödenecek” gibi haber yapılması olayı insanların tepkilerine neden oluyor.

Bu ülkenin öz kaynakları üzerinden kazanılan paraların kaç kişi tarafından bölüşüldüğü, değişik suç örgütleri yöneticileri olduklarını söylenilenler tarafından kimlere ayda ne kadar paralar verildiği ve bunların ne amaçla verildiği, mal varlığının hesabını bilmeyenlerin bu serveti 10 yıl gibi bir sürede nasıl kazandığı, yurt dışı yasağı kalkan birilerin, bir gün önce İçişleri Bakanı ile görüştüğü iddiasının ardından, ertesi günü yurt dışına nasıl kaçtığı gibi iddiaların araştırılıp tartışılması önemsiz olaylar mı?

İktidar partisinin bu olaylar karşısında ağzını bıçak açmazken, iktidarın destekçisi siyasi parti de aynı şekilde olayları başka yönlere çekecek tartışmalar oluştururken, muhalefetin olayları sıcak tutmak istediği süreçte, şimdi de MKE üzerinde yeni gündem oluşturuluyor.

Bununla da kalınmayıp Afganistan’a Mehmetçik gönderilecek, bu konuda ABD ile pazarlıklar yapıldığı iddiaları gündemde iken, Yabancı ülke topraklarında şu veya bu şekilde  toplu olacak kaç Türk askerinin bulunduğu ve bu Mehmetçiklerin hangi anlaşmalar neticesinde, başka ülke toplarında bulunduğu olayları neden tartışıl mıyor?

Emekli vatandaşlarımız, haydi gene iyisiniz, bu ay üç farklı para alacaksınız. Aman ha idareli harcayın, “Allah bereket versin!”deyiverin…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar