24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5221
EURO34.7878
ALTIN2428.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Emekçi Kadınlarımız

Bugünün özelliği, yani 8 Mart tarihinin dünyada özellikle kadınların mücadele alanında vermiş olduğu başarının takvim yaprakları arasında yerini aldığı “Emekçi kadınlar günü” olarak kutlanmaktadır.

Bu günün tarihsel anlamdaki oluşumu, gelişimi ve başarısı ile ilgili ayrıntıları sizlerle paylaşmayacağım. Çünkü bugünle ilgili bir çok köşe yazarı bugünün ayrıntılarını sütunlarında işleyeceklerdir.

Amerika’da bir tekstil atölyesinde çalışan kadınların, haklarını aramak için başlatmış olduğu mücadele sırasında, işverenin emekçi kadınları fabrika içerisinde ölümleri ile sonuçlanan olayın ardından yaşanan gelişmeleri anımsamanız yeterli olacaktır.

Dünya emekçi kadınlar gününe bir gün kala, Türkiye’de seçimlerin yapılmasına aylar kala muhalefet partilerinin oluşturduğu “İttifak” içerisinde bir de kadın parti Genel başkanı bulunuyordu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Adayının ismin açıklanması sırasında masayı terketmesi  olayı yaşanmıştı.

Olayın ardından yurdun dört bir köşesinden tepkiler başladı. Sonrasını biliyorsunuz; Akşener yeniden masaya oturdu ve 6’li masanın adayı da açıklandı.

Adayın belirlenmesi 6 Genel başkanın katıldığı son oturum 5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklanırken, masadaki diğer 5 Parti Genel Başkanı da birlikte dışarıda bekleyen partilileri selamladılar.

Adayın açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı sıradaki fotoğraf izleyenlerin dikkatini çekiyordu.

Bu fotoğraftaki 6 Adaydan sadece Gelecek  partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yüzünün gülümsediği görülüyordu.

Akşener’in suratı asık ve uzaklara bakarak aklından farklı düşünceler geçer gibiydi.  Karamollaoğlu’nun başı öne eğik ve düşünceli, Babacan ise parmaklarını kenetlemiş başını yere eğerek düşünüyordu. Uysal ise başı dik ama aklından neler geçtiğini tahmin etmek biraz zordu.

Kılıçdaroğlu’na gelince, heyecanla karışık öfkeli bir halde, elindeki yazılı açıklamayı okumaya çalışırken, aklından farklı düşünceler geçtiğini okunabilirdi.

Adayın açıklanmasının ardından bazı medya organlarında farklı yorumlar yapılmaya başlandı. Özellikle Akşener’in masadan kalkıp, yeniden gelmesi ve Adaylık için İmamoğlu veya Yavaş üzerinde ısrarlı oluşu konuşuluyordu.

Tam da “8 Mart dünya emekçi kadınlar günü” öncesinde Akşener’in ittifak partileri arasındaki “ağırlığı” çok konuşulacağa benziyor.

Bugünkü Ak Parti iktidarı yönetimindeki bazı uygulamalarda MHP Genel başkanı Bahçeli’nin ağırlığı nasıl oluyorsa, gelecekte “Millet ittifakı”nın kazanacağı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Hükümetinde de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in benzer ağırlığının olabileceği konuşulmaya başlandı.

Bu tahminlerimizi seçimler öncesinde bile yaşayabileceğimizi, seçimlerin kazanılması halinde de farklı “beklentiler” olabileceği ve yönetim içerisinde bazı anlarda “krizler” çıkarılması noktasında kuşkuluyum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar