29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Eline, Beline, Diline Sahip olabilmek!..

Son günlerde yaşanan olaylardan örnekler vererek, yazımın başlığında neler anlatmak istediğimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Okuyanlar okuduklarını anlayabilenler, okuma zahmetinde bulunarak okuduklarını anladıklarını sananlara da selam olsun!

Biri seçilmiş, diğeri ise atanmış iki kişi. İllerde Vali, İlçelerde Kaymakam Mülki Amir olarak sıfatlandırılır. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde (Osmaniye’miz ile sınır ilçe) Kaymakam Seyfullah Ordueri ile Belediye başkanı Mehmet Yıldırır arasındaki kavga medyaya yansıdı.

İlçede  yaklaşık 4 yıldır görev yapan Kaymakam Ordueri ile Ak Partili Belediye Başkanı Yıldırır arasındaki kavga ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre, yumruk sallanması, silah çekmeye çalışılması gibi tatsızlıklarla birlikte olay yerine polislerin gelerek kavgayı önlemesi, her iki tarafında birbirlerinden davacı olması şeklindeki  yaşananların ÖZ’ünün önümüzdeki günlerde incelenip ortaya çıkarılacağını ümit ediyoruz.

Ankara’dan bir haber, “Ak Parti Kalecik ilçe Başkan yardımcısı Tülay Dursun, sağlık memuru olan Sedat Dursun’un Kalecik belediye başkanı Ak Partili Filiz Durusoy tarafından  Belediye binasında dövüldüğünü ileri sürdü.”

Belediye Başkanı Ulusoy, olayın  yargıya yansıdığını belirterek açıklama yapmamış.

Şimdi de diğer sözcüğün açılımına bakalım. Hatay’n Kırıkhan ilçesinde Suriyeli gelin Ceylan 15 bin Tl para ve altınları alıp ortadan kaybolmuş.

Konukseverliğimizi göstererek, kendi vatandaşlarımızdan fazla ilgi gösterdiğimiz Suriyeli mülteciler arasında şehirlerde kiraya yerleşip oturanlar arasında yaşanan olayların garipliklerine bir yenisi daha eklendi.

Kırıkhan’da 45 yaşındaki Fazıl Küçükyılmaz, aracıların tanıştırdığı Suriyeli biri ile 8 bin Tl para vererek evlenir. Ayrıca 7 bin Tl’de değerinde de takı takılır.

Suriyeli gelin Ceylan, bir gün hasta annesini ziyarete gideceğini söyleyerek evden ayrılır ve bir daha da dönmez.

Evinde bakmakla yükümlü olduğu annesi ve üç çocuğu bulunan Küçükyılmaz; “Evimize gelin geldi diye çok sevindik, ama şu anda perişan haldeyiz”diye konuşuyor.

Hindistan’da Kültür Bakanı Mahesh Sharma, Tecavüz olaylarının giderek artması üzerene, havaalanında verilen broşürlerde  turistleri  uyararak; etek giymemelerini ve geceleri dışarıya yalnız çıkmamaları konusunda uyardı.

Köşe yazımda kullandığım başlığın son sözcüğüne gelince, işte bu olayı ciddi şekilde okumanızı rica ediyorum. Bu rica’m sizlerin bilgilenmelerindeki bir noktada aklınızda kalması açısından olacaktır.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın dilinden çıkanlar günlerdir tartışma olayı haline geldi. Kahraman’ın söyledikleri belki bir olay yerinde ve bir anlıktı ama, geçmişini düşünmediğini bile hesap etmeden konuştuğu ortaya çıkıyordu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın son zamanlarda “pot kıran sözleri bir yana” son sözleri arasında yer alan Küba’nın Milli Lideri Che Guevera ile ilgili sözleri şok etkisi oluşturdu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize’deki bir konuşmasında; Che Guevara katil bir kişilik ve eşkıya.. Benim Liseli gencimin yakasında, göğsünde Che olamaz!”demişti.

Bu sözleri söyleyen Kahraman, Küba Cumhuriyeti’ne hakaret ettiğinin farkında olup olmadığını düşünüp düşünmediğini bilemiyorum.

Bir anımsatma yapmak gerekirse; Geçen yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Havana’da Küba devriminin simgesi  olarak kabul edilen Che Guevera’ın resminin önündeki çektirmiş olduğu fotoğrafı TBMM Başkanı Kahraman görmemiş midir, Haberi mi yoktur?

Diline sahip çıkmak ta önemli yaşam tarzı arasında yer alır. Sizlerin deyimlerinize göre; “Allah sizleri ISLAH etsin!” esenlikler..

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar