18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5089
EURO34.7858
ALTIN2492.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

El kesesinden Ağalık!..

Aslında Ağalık, Beylik, Paşalık, sınıf, zümre, din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri tanımlamalarla kişiler arasında ayrıcalık gösterilmesi sözcüklerine karşı bir insanım.

Önce insan olmak ve insanca yaşamak, yaşayabilmek ve yaşatma eylemi seçmişimdir. Yeryüzüne canlıların en akıllısı olarak yaratılmış olarak, kendimizi insan olarak tanımlıyorsak eğer, bu tanımlamanın neresinde olduğumuzu önce sorgulamak zorundayız!?

Hak yemek, yasa ve kanunları çiğnemek, insanları değişik nedenlerle ötelemek, onlara kin ve nefretle bakmak, kendi düşüncelerini diğerlerinin üzerinde hükmetmeye çalışmak, karşı tarafın görüşlerine saygılı olmamak gibi eylemler toplumsal huzur ve barışı baltalar…

Yazımın bugünkü başlığı, aslında bir halk deyimidir. Ama bunu neden kullandığımı ilerleyen satırlarımda okuyacaksınız.

İktidarın başındaki Bakan veya iktidar partisinin Milletvekilleri bir toplantıda mikrofonu ellerine aldıklarında, başlıyorlar; “Şunu yaptık, bunu yaptık!”diye sıralamaya. Elbette yapacaksınız, siz oraya oturup keyf çatmaya mı geldiniz beyler!

İktidardasınız, otoyollar yaptığınızla övünüyorsunuz! Köprüler yapmakla övünüyorsunuz! Bunları yaptınız ama kimin parası ile, kimlerin vergileri ile yaptığınızı neden söylemiyorsunuz!? İkinci bir olaya gelince; vatandaşın vergileriyle yapılan otoyol ve köprülerden geçmek bedava değil, bunun bir bedeli var.

Bu da demek oluyor ki, vatandaştan toplanan para ile yapılan otoyol ve köprülerle övünürken, unutulan bir olay var ki o da; bu hizmetler vergilerini ödeyen insanlardan ikinci kez geçiş ücreti alınması olsa gerek!

Çarşamba günkü Yeni Bakış gazetesinde, “Osmaniye HEM Müdürlüğünde neler oluyor!?” başlıklı bir haber yapmıştım. Benim okurlarım bilirler ki; Neler oluyor dediğimde arkasını getirir ve kimseden çekinmeden elimdeki bilgi ve belgelere göre yazarım. Başkaları ile karıştırılması olayına çok kızan biri olduğum gibi, yazdıklarım olumsuz olayları düzeltmek, bilgilendirme amaçlı açıklama yapanlara da hakkını veririm.

Osmaniye Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde her yıl olduğu gibi değişik kurslar açılır. Kursların açılmasındaki asıl amaç, özellikle işsiz ve ev kadınlarının meslek öğrenmeleri, sanatsal ürünler üretmelerini sağlamaktır. Bu olay bir noktada devletin kadınların el emeği, göz nuru ürünler üretmelerine sağlamak için sağlanan destek amacını taşımaktadır.

Osmaniye HEM Müdürlüğü bünyesinde açılan kursların bazılarının Müdürlük tarafından kapatılması olayını haber yapmıştım, yanıt alamadım. Bu kurslarımıza gelen işsiz ev kadınlarının her ay 15 Tl kursta kullanılan elektrik parası ödemeleri olayını, her kadının kendi ürünlerini üretmek için malzemelerini almaları olayının da kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.

Sezon sonunda sergi açılışları yapılacak, HEM Müdürü çıkıp; şu kadar mahalle de şu kadar kurs açtık! Doğrudur Müdür efendi, ama; kurs binasının kirasını usta öğretici, elektrik ve su parasını kursiyerler verdi. Sizin verdiğiniz belgelerin parasını da kursiyerlerden almadığınız ne malüm!

Bir halk deyimi vardır; “El kesesinden ağalık yapıyor!”diye. Osmaniye HEM Müdürlüğü’nün de yaptığı böyle olsa gerek!

HEM bünyesindeki bazı kursların kapatılması olayının peşini bırakmayacağım, gerekçelerini açıklasınlar onu da yazmaya hazırım… Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar