23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5152
EURO34.8598
ALTIN2428.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ekmekli ve Ekmeksiz günler

Bugün Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlenmekte olan 19. ekmek ödüllü şiir yarışmasının ödülleri dağıtılacak.

Şiirleriyle yarışmaya katılanlara öncelikle birer ekmek ile birlikte, tüm katılımcılara; kalem, katılım belgesi, gül, kitap ta verilecek.

İlk üç derece ile birlikte, Osmaniye’nin kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmuş, şu anda hayatta olmayan isimlerin de anılarını yaşatma adına yine ödüller verilecek.

Yarışmanız en önemli ve kutsal olan ödülünün ‘Ekmek’ olduğunu düşündüğümüzde, bugün şiir yazdıkları için alacakları ödülden biri ekmek olacak olan 159 kişi emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşayacak.

Osmaniye’deki bu kutsal ve önemli yarışmada emeğin karşılığı ekmek verilirken, yarışmanın ödüllerinin dağıtıldığı saatlerde ise işleri sona eren, yani ertesi günü çalışmayacak ve ekmek arayışı içerisine giren 800 dolayında insanın gelecekleri düşündürüyor bizi.

Şiir yazdıkları için saatler 17.30’u gösterirken ekmek ödülü alacak olanlar ile yine aynı saatlerinde “iş sözleşmeleri sona eren” insanlar aynı kentte bir araya gelecekler.

Bugün İŞKUR’un girişimleri ile Özel idare üzerinden geçici ve mevsimlik olarak 6 aylık süre ile işe girenlerin son mesai günleri olacak.

Çalıştıkları yerler neresi olursa olsun, Özel idare üzerinden işe yerleştirilmişlerse iş sözleşmeleri sona erdiği için yaklaşık 800 kişi yarından itibaren yeni ekmek kapısı aramaya başlayacak.

İŞKUR girişimleri ile Milli Eğitim üzerinden okullarda işe yerleştirilenler okulların kapanmasına kadar işlerinde çalışabilecekler, onların iki ay daha şansları bulunuyor.

Ancak Özel idare üzerinden işe yerleştirilmişlerse bu insanlarda maalesef bu şans olmadığını görüyoruz.

3 Kasım 2015 tarihi öncesinde Bin kişi, 6 Kasım 2015 tarihinde de Bin 100 kişi İŞKUR girişimleri ile asgari ücretli ve sigortalı olarak mevsimlik işçi olarak çeşitli kurumlarda işe yerleştirilmişlerdi.

İkinci tur işbaşı programında işsizliğin önlenmesi adına Müftülük, Özel idare, Üniversite ve Belediyeler üzerinden işe yerleştirilme yapılmış, bunlar için ise 6 aylık sözleşme yapılmıştı.

Sözleşmelerin tarihinin bitmesi ile birlikte işleri sona erecek olan bu insanlar yeni ekmek kapısı peşine düşecekler. Şiir yazarak yarışmaya katılanlar ise bugün ödül töreninde ekmeklerini alırken, aynı kentte iki ayrı olayın yaşanmışlığına tanık olmuş alacağız.

İlk kez yarışmaya katılıp şiir ekmeği alanlar ile, ekmek parası kazanmalarının son gününü yaşayacak olanlar, yani son iş günleri olanlar yine aynı kentte aynı gün ve aynı saatlerde yaşanmış olunacak.

İnsanlar için iş bulmak bir umut, çalışmak ve sağlıklı yaşamak uğraşı, geleceği düşünmek ve düşlemekle birlikte acısı ve tatlısı ile birlikte yaşadığımız  yer yüzünde, kimsenin ekmeksiz, işsiz ve mutsuz kalmaması tek dileğimizdir.

Bugünkü şiir yazdıkları için ekmeklerini alacak olan şiir yazarların etkinliğine tüm şiirseverleri davet ediyor, bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar