19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5968
EURO34.8015
ALTIN2496.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ekmek teknesi

   Kimsenin ekmeği ile oynamayacaksın, insanın ekmek teknesi; evinin ve çocuklarının yaşamaları için önem taşımaktadır.

Bu sözler güzel, güzel olduğu kadar da çoğunluğun katılabileceği düşünce olarak kabul edilebilir.

Ekmek teknesi, ekmek parası kazanmak, ekmeği ile oynanılması, ekmeksiz bırakmak ve benzeri sözcükleri kafanızın içerisinde dolaştırdığınızda ne gibi düşünceller oluşur?

Bazı olayları sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaşanılan veya yaşatılmak istenilenlerin değerlendirmelerini sizlere bırakıyorum.

-sokakta seyreden otomobilin sürücüsü yüksek sesle yabancı müzik dinleyerek yoldan geçiyor. Önemli olan yerli veya yabancı müzik dinlemesi değil; yüksek sesle ve anlamadığı müziği ne diye otomobilinin dışındakilerin de duyacağı şekilde dinlediğidir.

-İşinden çıkarılmış veya çıkmış, yaşı da ilerlemiş 64 yaşındaki bir insan. Bir tabla alıp; sebze ve meyve satışı yapmaya çalışıyor. Evinin ekmeğini kazanacak! Zabıta ekipleri gelip, terazisine el koyuyor ve ceza yazıyor!

Vatandaş çalışabilecek iş bulamamış, tahta parçalarından bir tabla yapıp günlük evinin nafakasını çıkarmak istemiş. Zabıta ekiplerinin terazini alması ile bunalıma giren vatandaş akşam evine geldiğinde çocuklarının yüzüne bakamadan ve yemek bile yemeden uyumak istemiş. Evdeki bireylerde bir suskunluk ve sakinlik, ağızları bıçak açmıyor!...

-Kırmızı ışıkta duran araçların camlarını silmeye çalışıyor, su ve mendil satmaya çalışıyordu çocuklar. Uyarıldı çocuklar! “Küçük çocukların çalıştırılmaması gerektiği” yönünde yasal maddeler çocuklar için uygulanacaktı.

Ancak; bu çocukların evlerine gidilmeden, aile ortamı yerinde görülmeden, ekonomik ve sosyal yaşantılarının nasıl olduğu araştırılmadan ve ve…. Gerisini siz düşünün!...

-Uyuşturucu madde yetiştiriyor ve satışını yapıyor kişi. Bunu meslek edinmiş ve ekmek teknesi olarak görmüş, yaşayıp gidiyor!...

Uyuşturucu tüketimi ile uğraşanların ayrı bir çevresi olduğu gibi, önemli noktalarda da deyim yerinde ise “korkak destekçileri veya yiyen destekçileri” olduğu görülebilir!

Uyuşturucu satıcılığı yapanların ekmekleri ile oynadığınızda yine başınıza gelebilecekleri düşünmelisiniz! Adamların ekmekleri ile oynuyorsunuz!...

-bir fabrikada sigortasız çalıştırılan veya birkaç maaşlarını alamayan işçiler, tepki göstermek isterler. Ekmeklerinin mücadelesi için eylem bile yapabilirler!... işçilerin bu haberini nerelerde görebilir veya okuyabilirsiniz!?

-TV’lerin yeni yayın döneminde Fox Tv’deki Fatih Portakal’ın ayrılması konularında yorumlar yapılıyor. Bu ülkede insanlar sadece Fox Tv mi izliyor, diğer Tv kanallarında neler yaşanıyor, bunlar neden haber konusu olmuyor!?

-Osmaniye’de 23 yıldır aralıksız olarak Genel Koordinatörlüğünü yürüttüğüm, “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması”nı bu ay içerisinde yapacağımız etkinlikle sonlandırma kararı aldım. Bundan sonra, şairler şiirlerinin karşılığında “Ekmek” alamayacaklar ve böylesi bir yarışma yapılmasına son nokta konulmuştur.

Evini sağlam taşlardan yapan ve “sanatkarım” diyen değil "Sanatkar olduğunu gördüğüm insanlara inanır, saygı duyarım…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar