29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

E-bisikletli atık toplayıcıları

Kenttin cadde ve sokaklarında, mahalle aralarında günün 24 saati görebildiğimiz elektrikli bisikletlerle atık toplayan insanlarla ilgili bazı şikayetler almaya başladık.

Elektrikli bisikletlerin arkasına bağladıkları çuvallarla yol kenarlarında ve çöp konteynırlarında atık toplayanların topladıklarını satarak paraya dönüştürdüklerini biliyoruz. Bu noktada emek verip, topladıklarını paraya dönüştürmeleri  olayına karşı değiliz.

Hatta, gündüzleri çarşı merkezinde bile trafik seyrini engellemiş olmalarını bile eleştirmeyeceğiz. Bize gelen farklı şikayetleri okurlarımızla paylaşmak isterken, yetkililerin de bilgilerine sunmak istediğimiz olayları gündeme taşımak istedik.

Geceleri sabah saatlerine kadar elektrikli bisikletler atık toplayan kişilerin, hırsızlık olayları ile ilgili şikayetler almaya başladık. Son günlerde mahallelerdeki sokak aralarında elektrikli bisikletlerle atık toplayan bazı kişilerin, evlerin kapı önünde veya girilebilecek yerlerde kömür, ev eşyası ve benzeri eşyalar çaldıkları olayları bize ulaşmaya başladı.

Şikayetçi olan vatandaşlarımızda bu insanların çalışmalarına karşı olmadıklarını vurgularken, geceleri belli saatlerden sonra atık toplanması olayının hırsızlık olaylarına meydan vermesi olayını dile getiriyorlar.

Geceleri saatlerin 24.00’lerden sonra sakinleşen cadde ve sokaklarda elektrikli bisikletle atık toplayan kişilerin engellenmesi ile hırsızlık olaylarında azalmalar olabileceği dile getiriliyor.

Bu arada elektrikli bisikletlerle atık toplayan insanların dürüst olarak ekmeklerini kazanmalarına sözümüz yok. Onların ekmek parası için verdikleri çalışmalar aç kalmama, kimseye muhtaç olmama adına yaptıklarını biliyoruz. Ancak bazı kötü niyetli kişilerin son günlerde evlerden hırsızlık yaptıkları olaylarının bize sık sık ulaşması nedeniyle olayı gündeme getirdiğimizin de bilinmesini istiyoruz.

Osmaniye’de son 4-5 yıldır bisiklet, elektrikli bisiklet veya başka yöntemlerle büyük çuvallar taşınarak atık toplayan insanların, çocukların, hatta eş ve çocukları ile bu işi yapanların sayılarında artışlar görmekteyiz.

İnsanlar ekonomik sıkıntılarını çözebilmek için geri dönüşümü olan atıkları toplarken, çöp konteynırlarını karıştırıyor, bulduklarını geri dönüşüm alan yerlere götürüp satarak paraya dönüştürüyor.

Alın teriyle kazanan, o atıkları geri dönüşümle paraya dönüştüren emek veren insanların arasında, art niyetli olarak zihniyetinde para hırsı taşıyarak hırsızlık olaylarına karışanların da üzücü hareketleri insanlara rahatsızlık veriyor.

Bu insanlar bizimle birlikte yaşayan ancak ekonomik sıkıntı içerisinde olanlar. İşsizliğin veya ekonomik açıdan insanların hangi koşullarda ekmek mücadelesi verildiğinin de bir göstergesi olsa gerek.

Halk arasında, “Helal ekmek, helal gıda” gibi sözleri duyarız. Aslında çöp konteynırlarından atık toplayarak bunları geri dönüşümle paraya çevirenlerin yaptıkları eylem, en helal para kazanma yöntemlerinden biridir. 

Ancak  bu işi yaparken, aldığımız şikayetlerdeki yaşanan hırsızlıkların toplumda farklı huzursuzlukları da beraberinde getiriyor.

Yetkililerin geceleri belli saatten sonra elektrikli bisikletlerle atık toplanması olayına bir çözüm bulmaları isteniyor. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar