25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5242
EURO34.9846
ALTIN2433.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duyarlılık

Dün bu sütunlardaki başlığımın adı “Duyarsızlık” olarak yer almıştı. Bugün ise yaşanan duyarlılık nedeniyle başlığımın adı “Duyarlılık” olarak yer alıyor.

Osmaniye Valimiz Kerem Al’ın her sabah saat: 09.00’da yerel gazeteleri okuyarak, kentin sorunları ile ilgili haberlerin yer alması halinde ilgili kurum Müdürlerine gereken talimatları verdiğini biliyoruz.

Gazetemizde Osmaniye Devlet Hastanesi’nin arıtma tesislerinde meydana gelen bir arıza nedeniyle kanalizasyon atık suyunun tesislerden taşmak suretiyle hastane yoluna aktığını görüntülü olarak gündeme getirmiştim.

Gazetedeki haberi okuyan Valimiz anında olaya el koyarak ilgili yerleri arayarak gereken bilgileri aldığını, ardından da bir basın açıklaması yaptığını öğrendik.

Kentin önemli sorunlarının çözümünde gerekli çalışmaları yapmak için var gücü ile çalıştığını gördüğümüz Valimizin, özellikle Karaçay dere yatağı üzerindeki gezi alanı ile ilgili projeleri ve Karaçay dere yatağı boyunca yapılacak olan çalışmaları da ileriki süreçte Osmaniye’de yaşayanlar göreceklerdir.

Kendisini bir Osmaniyeli olarak gören ve bu kentteki görevi bittikten sonra gittiğinde kente verdiği hizmetlerle anılmasını isteyen bir görev anlayışı ile çalıştığına inandığım Valimizin Devlet Hastanesi’nin arıtma tesislerindeki şamandırada meydana gelen arızı nedeniyle ilgililere gerektiği şekilde konuştuğunu sezinliyorum.

Bundan sonraki günlerde Osmaniye Devlet Hastanesi’nde bence yanlış yere yapıldığına inandığım arıtma tesislerinde herhangi bir arıza olsa bile anında sorunun çözümleneceğine inanıyorum.

Arıtma tesisi yolun üst tarafına değil de alt tarafına yapılması halinde daha farklı olabilirdi diye düşünüyorum.

Valimizin gerekli talimatları vermesinin ardından arıtma tesisleri bundan sonra günde en az üç kez kontroller yapılacağını, en küçük arıza kuşkusunun görülmesi halinde anında sorunun çözümleneceğine inanıyorum.
Devlet Hastanesi’ndeki sorunun giderilmesinin ardından, keşke diyorum diğer kamu kurumları, hatta Belediyemiz de buna dahil olmak üzere gazetelerde çıkan haberlere anında duyarlılık gösterilip, anında sorunların çözümlenmesinin sağlanmasını bekliyoruz.

Bizlerin gazete sütunlarına taşıdıkları haberlerde sorunları gündeme taşıdığımızda, art niyetler arayanlar oluyorsa; yetkili konumdaki kişilerin çalışma yerine günlerini kurtarma peşinde olduklarını sezinlerim.

Görevlerindeki makamın hakkını vermek isteyen yetkililer, görev alanlarını ilgilendiren bir yerde sorun gündeme getirilmişse, kendisi veya yanlarında çalışanlar bile görmemişse, gazetedeki habere kızmamalı, kırılmamalı sorunun kendilerine anımsatılması ve duyurulması nedeniyle memnun olmalı ve anında oluşan sorunun çözümlenmesine çalışmalıdır.

Bizim gündeme getirdiğimiz haberle ilgili Osmaniye Devlet Hastanesi yetkililerinin farklı anlayış içerisinde olanlar varsa eğer, bu haberin altında art niyet arayanlar oldu ise böylesi kişilere sadece “koltuklarınızın hakkını vermiyorsanız, orada ne işiniz var?”derim.

Olaya gösterdiği duyarlılık nedeniyle sorunu takip eden Valimiz Kerem Al’a kamuoyunu da bilgilendiren açıklamasından dolayı teşekkür ediyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar