29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duyarlı olabilmek…

İstanbul-Taksim’deki Gezi Parkı’na AVM yapılmasına ve yeşilin yok edilmesine tepki amaçlı başlatılan eylemler, yurt genelinde çeşitli illerde de destek amaçlı yapılmaya başlandı.


Bu eylemlerin yaşandığı bazı illerimizden aldığımız haberlerin sonunda üzüldüklerimiz oldu. Polisle-eylemciler arasında yaşanan üzücü olaylardı bunlar.


Osmaniye’de Taksim Gezi Parkı için destek amaçlı eylemler yaşandı. Osmaniye’de Valilik binası yan tarafındaki 100’den fazla çam ağacının kesilmesi için yapılan eylemlerin yetersizliği nedeniyle bugün o çam ağaçlarımızın yerine Park 328 AVM yapıldığını dünkü köşemde gündeme getirmiştim.


O günkü eylemler, son üç gündür yapılan eylemler gibi olsaydı belki de bugün o çam ağaçlarımız yaşıyor olacaktı diye düşündüm.


Gelelim Osmaniye’deki son üç gündür yaşanan olaylara. Gençler internet üzerinden birbirleriyle mesajlaşıp Cumhuriyet Meydanı’nda buluşma kararı almışlar. Herhangi bir siyasi parti ile işbirliği yapmamaya özen gösteren bu gençlerin arasında; ülkücüsü, devrimcisi, dindarı ve ateistini biraraya getiren eylemde ortak tavır ortaya konuluyordu.


Birileri olaya nasıl bakarsa baksın, iktidara karşı bir eylem olarak yorumlanabilir. Ancak, bu anki karar mekanizması ve Gezi Parkı kararını hangi hükümet veriyorsa, elbette tepki de onlara karşı olacaktır.


Osmaniye’de birkaç hızlı genci bir kenara bırakırsak, yapılan eylemler sağduyu kapsamında yaşandı.  Arada provakatörler yok değildi, ancak, gençlerin siyasi parti yöneticilerinin kendilerini uzaktan izlemelerini istemeleri bütünlüğün bozulmamasını amaçlıyordu. Gençlerin Ak Parti binasına doğru yürüyüşe geçmek istemeleri bence bir yanlışlıktı, zaten polis te buna izin vermedi. Polisin çizdiği güzergah üzerinde sloganlarını atıp, pankart ve dövizlerini taşıyan gençlere polisin tavrı sağduyu içerisindeydi. Bu konuda da İl Emniyet Müdürü’nün rolünün önemini unutmamak gerekiyor.


Vali konağının önünde bir süre bekleyip slogan atılması, İstiklal Marşı okunmasında bile polis sağduyusunu korudu. Sonrasında yapılan basın açıklaması, gençlerin kararlı hareketleri, saat: 21.00’e kadar dağılmadan yaptıkları oturma eylemi, Mustafa Kemal’in gençlere bıraktığı Cumhuriyet’te gözünün arkada kalmadığını gösteriyordu.


Gençlerin yeşilin korunması ve vatan topraklarında her istenildiği yere beton binaların yapılmamasına yönelik yaptıkları eylemler yaşanırken, Osmaniye’deki sivil toplum kuruluş temsilcileri ile eğitimcilerin nerelerde olduğunu gözlerim aradı. Maaşlarına üç kuruş zam yapılması için Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yapan eğitim sendikaları, yeşilin katledilmesi için eylem yapan öğrencilerinin yanlarında neden yoklardı?



Bir söz vardır; “Ben babamdan ileri, oğlumdan geriyim”diye. Siyasetçileri aralarına almadan, tarafsızca yeşile sahip çıkan duyarlı gençleri alkışlıyorum.


………………………………………………………………………………..



Osmaniye Devlet Hastanesi’ne ek bina yapılarak, Üniversite bünyesinde



Araştırma Hastanesi kurulması, Sağlık alanında Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi’nde yapılması düşünülen değişikliklerin yeniden gözden geçirilmesi için Osmaniye
Milletvekilleri ve siyasi partileri duyarlı olmaya davet ediyorum. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar