20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duraklarda bekleyenler…

Osmaniye’de trafikteki karmaşanın önüne geçmek amacı yapılan toplantı sonunda bazı kararlar alındı.
 
Alınan kararlardan biri, Musa Şahin Bulvarı üzerindeki yeni Belediye hizmet binası önündeki kavşakların kapatılması oldu. Bu uygulamanın ardından yayaların karşıya geçişlerinde tehlikeler azaldı.

Kentteki trafik akışının sağlıklı olabilmesi için yetkililerin alacakları güzel hizmetler için her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz.

Ancak, işte burada biraz düşünmek gerekiyor. Neden ancak diye bir sözcük yazdığımı burada açmam gerekiyor. Yetkililer veya yöneticiler bazı kararları alırken, vatandaşı da esnafı da düşünmesi önem taşımaktadır.

Yeni Belediye hizmet binasının önündeki iki kavşağın kapatılmasının ardından Özel halk otobüsleri yani toplu taşıma araçları çarşı merkezine olan yönleri de kaldırıldı. Devlet Hastanesi ek binası, yani Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi yönünden gelen halk otobüsleri Musa Şahin bulvarı üzerinden gelip, yeni Belediye binası önünden Cevdet Sunay caddesi, buradan da Palalı Süleyman caddesi üzerinden Dr. Ahmet Alkan caddesi ile yeniden Musa Şahin Bulvarı ile Valilik ile Devlet Hastanesi yönüne seyrediyordu.

Bu güzergah şimdi değiştirildi. Devlet Hastanesi ek binası yönünden gelen halk otobüsleri Musa Şahin bulvarı üzerindeki güzergahtan Valilik yönüne seyretmeye başladı.

Cevdet Sunay, Palalı Süleyman ve Dr. Ahmet Alkan caddesi üzerindeki duraklarda vatandaşlar bekliyorlar, otobüslerin güzergahının değiştiğinden haberleri olmadığı için Valilik veya Hastane yönüne bu duraklardan binilemeyeceğinden haberdar değiller.

Valilik veya Devlet hastanesi ana binası yönüne gitmek isteyenler için Musa Şahin bulvarı üzerindeki duraklara gelmeleri zorunlu hale getirildi.

Olay böyle olunca da çarşı merkezinde bekleyen vatandaşlar zor anlar yaşamaya başladı.

Hastane ek binası yönünden gelen otobüslerin, çifte petroller önünden Palalı Süleyman caddesine geçerek, buradan da Dr. Ahmet Alkan caddesi üzerinden Musa Şahin Bulvarına gelmesi sağlanabilir.

Yolcular için bu sıkıntılar yaşanırken, Cevdet Sunay caddesi üzerindeki esnafın da farklı tepkileri olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu caddeye Bulvar üzerinden araç girişinin kapatılması ile esnaf müşteri sayısında azalma olduğu yönünde sıkıntılarını dile getiriyor.

Yetkililer Bulvar üzerinden kent içine araç girişlerini belli noktalarda kapatıp, belli noktalara yoğunluk verme kararını verirken, ulaşım hizmetlerindeki eksik ve aksaklıkları da göz önüne alabilmelidir.

Şu anda kapatılan kavşaklar için alınan kararın yerinde olduğunu belirtmek isterim. Yine ancak diyerek sözlerimi sürdürmem gerekirse, halk otobüslerinin özellikle Valilik ve Devlet Hastanesi yönüne gidenlerin çarşı içerisinden de geçmesinin sağlanması yönünde uygulama yapmalarının gerektiğini anımsatmak istiyorum.

Otogardan çıkıp, Bahçe, Düziçi, Kahramanmaraş ve Gaziantep yönüne giden minibüslerin Kadirli yol kavşağından dönüp gitmesi ile, kentin batı yönündeki yolcuların bu noktaya kadar çeşitli yöntemlerle gitmek zorunda kalması nasıl, vatandaşı perişan ediyorsa, şimdi de halk otobüslerinin çarşı içerisine girmesinin engellenmiş olması aynı ölçülerde vatandaşa zor anlar yaşatmaya başladığını belirtmekte yarar görüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar