28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duraklar

Osmaniye’de şehir içi dolmuşlarının sayısında artış oldu. Yeni bir kooperatif daha otobüsleriyle hizmete başladı.

Kent içerisindeki mahalleler, cadde ve sokakların çoğunluğundan dolmuş geçmeye başladı. Hatta yakın köylere bile dolmuş çalışmaya başladı. Bu durum özellikler vatandaşların yararına gelişen bir hizmet olarak görüyorum.

Kentte önemli sorunlardan birinin dolmuş durakları olduğunu her zaman söyler ve yazarız. Mevsim olarak yağışlı günlerde dolmuş bekleyen vatandaşların bekleme durakları olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını görüyoruz. Önümüz yaz mevsimi, yazın da güneşten korunmak için yine dolmuş durakları gereksinim olarak ortaya çıkacaktır.

Dolmuş şoförlerinin yolcu alırken durak dışında durduklarını, ancak indirme yaparken durak dışında duramayacaklarını söylediklerini daha önceki yazılarımda gündeme taşımıştım. Aynı durumların hala devam ettiğine tanık oluyoruz. Bunun çözüm yolunun ise durak yerlerinin belirlenmesi ve bekleme kabinlerinin yapılması olarak ortaya çıkıyor.
Bazı yerlerde duraklara rastlıyoruz, ancak her durak yerinin belirlenmesi ile vatandaş nerede dolmuş bekleyeceğini veya ineceğini bilmesi açısından önem taşımaktadır.

Kent içi dolmuşların durumu böyle iken, çevre il ve ilçelere yolcu taşıyan minibüsler için de aynı sorun yaşanmaktadır. Yolcu minibüslerinin yeni otogara taşınması ile birlikte vatandaş Musa Şahin Bulvarı üzerinde nerede minibüs bekleyeceğini bilemiyor.

Durak yerleri belirlenmeyince minibüs şoförleri polisten ceza almamak için yolcu indirme ve bindirmelerinde çekingen tavır içerisinde bulunuyor. Yolcular nerede bekleyeceklerini bilemiyor, ama bunun da geçici olarak çözüm yolu bulunabilir. En azından Musa Şahin bulvarı üzerinde belli yerlere ‘durak’ yazılı levha asılabilir. İlerleyen süreçte de durak yapılabilir. Bu konudaki çözüm yerinin Belediye olduğunu düşündüğümüzde 45 günden bu yana bu soruna çözüm getirilmemiş olması vatandaşı perişan ediyor.

Duraklar için ekonomik olarak çözüm yolları bulunabilir. Örneğin bazı firmalardan reklam alınmak suretiyle duraklar bu tür firmalara karşılattırılabilir diye düşünüyorum. Bu konuda bir çok firmadan teklif geleceğini ümit ediyorum.

Belediye dolmuş ve minibüs durakları için ihale açabilir veya buna benzer bir yöntem deneyerek soruna çözüm bulabilir.

Durakların yapılması ile birlikte dolmuş şoförleri de kendi istedikleri yerde yolcu alma veya indirme gibi bir davranış uygulayamazlar.

Dakikasında durakta olmayan dolmuşlar için uyarı yapılıyorsa, durak dışındaki indirme ve bindirmeler için de uyarıların yapılabileceğini düşünüyorum.

Osmaniye’nin il olduğunu, her geçen gün geliştiğini söyleyebiliyorsak eğer, ildeki yaşantının gerekliliğini de yerine getirmemiz gerekiyor. Bunun da öncelikli yaptırımcısının yerel yönetimler olduğunu düşündüğümüzde Belediye olarak eksik ve aksaklıkların düzeltilmesine önem verilmesini bekliyoruz. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar