24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5544
EURO34.8765
ALTIN2423.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dünden Bugünlere..

Dün;  dünde kaldı  ise eğer, bugün; dünlerden bugünlere gelen süreci de iyi okumamız gerekiyor.

Bu sütunlarda her zaman insanların okumalarını ve okuduklarını iyi anlamalarını önermişimdir. Benim meslek yaşamım kadar siyasi geçmişi olmayanlar bile beni gün olmuş eleştirmiş, karşıma çıkmış, hatta mahkemelere vererek hakkımda davalar açmıştır. Mahkemelerdeki Hakim’ler; hakkımdaki dava ile ilgili benim yokluğumda, hatta davacı olan Fettullah Gülen’in okulunun Müdürü tarafından tutulan Avukatın bile yokluğunda “Karar” verebilmişti.

Yıllardır memleketimi savundum, Milli ve vatanseverlik duygularımla insanların barış içerisinde yaşayabilmesi için kalemlerimin mürekkebini kullandım.

41 yıldır yazıyorum ve yazmayı sürdürüyorum.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve halkın birlikteliği için yazdım ve yazacağım. Ancak; günün ekonomik çıkarcıları tarafından yeri geldi farklı şekillerde eleştirildim.

Bugün, gündeme getirilen ve halkın tepki gösterdiği “Fettullah Gülen” ile ilgili yıllar öncesinden tepkili yazılar yazdım.

Bu yazılarımdan dolayı reklamlarını kesmek isteyen esnafların isimlerini, yazılarıma engel olmak isteyen gazetelerin sahiplerini, sokakta karşılaştığımda bana tepki veren basın mensuplarının isimlerini yazmak gibi bir terbiyesizliği ben değil ancak; (Kendilerini yağmurun yağdığı yere çadır kuran, ekonomik çıkarları için mesleğinde halkı hiçe sayarcasına terbiyesizlik yapanlar) bugün dünkü haberlerinin zıttını yaparak okurlarının karşısına çıkmaya başlıyorlar.

Türk insanının inançları üzerinde sömürü yaparak, okumayan veya okumadan inananları bir araya getirenleri gazetelerine abone ederek, kermeslerine katkıda bulunmalarını sağlayarak, kurdukları STK’lara üye olanları bazı yurt dışı gezileri ile hoşgörülerinin sağlanması olayını yaşatarak, ülkemizde her geçen gün palazlanarak geleceğimizi tehdit ettiğini yazdığımız günleri anımsıyorum.

O zamanlar, benim Feto’ya karşı oluşuma ve bugünlere doğru tahminlerini yazdığımda  ön planda karşı olanların isimleri bugün sizlerle paylaşmış olsam, kimlerin nerelerde saklanmaya çalışacaklarını merak ediyorum.

Feto’nun bu günlere gelmesinde kimlerin katkısı olduğunu, Allah aşkına düşünmelisiniz!

Çocuklarınız; Polis veya Askeri okullara girebilmek için hangi STK’ların başkanlarından ‘kart’ alıyordu? Bir dönemin  Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı tarafından “Zaman gazetesi” aboneliği için esnafa nasıl baskı yapılıyordu?

Osmaniye’de 2009 seçimlerinde “Seçim pusulası” basılması ile ilgili yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından, ihaleyi alan matbaaya bilgi bile verilmeden bir başka matbaaya basım işinin Seçim Kurulu Hakimi tarafından verilmesinin gerekçesini şu an bile merak ediyoruz.

Bizler, yani basın çalışanları tarihin yaşandığı süreçte birer tanık yazılarımızla yaşarız.  Osmaniye’de “Işık dershaneleri” veya “Hoşgörü okulları” ile ilgili gelecekte “kuşkulu olduğumuzu” yazarken, o dönemde bu iki kurumla ilgili olumlu haberleri yapan Osmaniye’deki bazı yerel gazetelerin nasıl 90 derece dönüş yaparak  bugün karşı haberler yaptığını düşünüyorum!
2013 yılında Osmaniye 7 Ocak Şehir Stadyumundaki “Türkçe olimpiyatları”na kimler destek vermişlerdi, kimler katılmışlardı, kimlere plaket verilmişti?

Tarihi iyi okumak ve geleceğe ona göre yön vermek sağlıklı devlet işleyişi ile halkın huzurlu olmasını sağlar. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar