16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.495
EURO34.596
ALTIN2473.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dosyayı yetiştiremeyen Aday Adayı

Osmaniye Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurular Ak Parti’de de sona erdi.


Belediye Başkanlığı için Aday adayı olarak köyden yola çıkan bir Aday Adayı vardı ki, asıl partisi olan MHP’den aday adayı olmak için dosya hazırlayıp köyden yola çıktığında ümitliydi. Sonrasında dosyayı Ak Parti’ye vermek üzere değiştirdi ama bu kez de yetiştiremedi. Yine bir şanssızlık yaşayan Belediye başkanlığı için gönlü atan insan, şimdi Bağımsız Aday olup olmayacağı konusunda kamuoyu yoklaması yapmaya başladı.


Osmaniye Belediye başkanlığı için 2014 yerel seçimlerinde Bağımsız Aday olabilmek için kamuoyu yoklamasını bizzat kendisi yapan bu ismi gazetemizin okurları, en çok ta benim köşemi takip edenler iyi tanırlar.


Sizleri daha fazla merak ettirmemek için bu ismin Benli Dayı olduğunu söyleyerek merakınızı gidermiş olmak istiyorum.


Benli Dayı, benim köşeme arada bir konuk olur, benimle bazı anılarını paylaşır. Bir yıla yakın zamandır bana kırılmıştı, telefonuma bile yanıt vermeyen Benli Dayı, dün beni aradı. Bende kendisi gibi yapmak istedim, telefonu açmak istemez gibi davranmak istedim ama, babam yaşında olan Benli Dayı’nın ısrarla çalan telefonunu açıp konuştuk.


Dün şehre gelmiş, Aday adaylığı dosyasını da veremeyince öfkelenerek beni aramıştı. Dünün Pazar günü bile olduğunu unutmuştu Benli Dayı, sinirli haliyle beni arayıp; “Neredesin ulan, çabuk gel! Levhası yeni takılan Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkının levhasının önünde seni bekliyorum, on dakika içinde burada ol!”


Benli Dayı çağırır ve benimle kırgınlığını unutur da koşarak gitmez miyim! Zaten uzakta da değildim, geldim ve levhası 4 yıl aradan sonra yaza yaza taktırdığımız parktaki bir bankın üzerine oturduk.
Benli Dayı başladı konuşmaya, benimle yaklaşık 8 aylık kırgınlığını unutmuştu. Konuşmaları arasındaki bazı sözcükleri makaslayarak sizlerle paylaşmak istiyorum.


“Duydum ki seçimler varmış, ben bu şehri uzun yıllardır tanıyorum. Memleketin hiçbir yerinde  15-16 yıldır aynı görevde müdürlük  yaparak koltuğuna Japon yapıştırıcı gibi oturan benden başkasını tanımıyorum. Bana Benli Dayı derler oğlum, yaz bunları…Şimdi emekli oldum, kendimi dağ köylerinde temiz havada yaşamaya vererek, hani şu sporcu sekreterim vardı ya, onunla da son olarak bir İmam nikahı kıydırarak evlendim. O cıbıl kızcağız, yani 5’inci karım, dağ köyündeki evimizin geniş bahçesinde sabahları hem spor çalışmalarını yaparak Şampiyonalara hazırlanıyor, hem de temiz hava, bol gıda ile besleniyor.


Neyse evlat kısa keselim konuşmayı. Duydum ki seçimler varmış, bu şehirde 16 yıl kadar müdürlük yaptım, binlerce insanın işini hallettim.


Belediye başkan Aday adayı olmak için hırslanmaya başladım. Yağmurlar kesildi, sular çekildi ve şehre girebildim.


Önce MHP’ye gittim, Adayları belli olmuş. Elimdeki dosyadaki bilgileri değiştirip, Ak parti İl binasına geldim ve İl Başkanı veya Merkez İlçe Başkanı ile görüşmek istediğimi danışmadaki sekretere bildirdim.


Öğrendim ki, başvurular dün sona ermiş, ben geç kalmışım. Şimdi de bağımsız aday olmaya karar verdim.”diye konuştu. Haydi hayırlısı, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar