29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dokunma yanarsın ya da cısss!

   Bugünkü başlığımı hem büyükler, hem de çocuklar için seçtim.

Nereye dokunulduğunda insanın canı yanar? Elbette ki ateş veya yakıcı maddelere dokunulduğunda can yanar.

Biri karşınıza çıkıp ta; “Bana dokunursan seni yakarım!” veya “Adamı yakarım!” diye heybetlice konuşursa önce bir şaşkınlık yaşayabilirsiniz.

Sakin biriyseniz karşınızdaki kişinin kükremesini ciddiye bile almayabilirsiniz.

Bizim meslekte köşe yazarlığı yapıyorsan, mutlaka haksızlıklar karşısında kendini tutamayıp, bir yerlere dokundurmanız gerekir. Dokundurmadan yazılamaz mı diyenlerden olabilirsiniz.

Bir yerlere sırtınızı dayayan biri iseniz eğer, yanında olduğunuz yerlere koruma adına, karşı taraf için dokundurma yapmak zorunda kalırsınız.

Eğer, halktan yanı tavrınız varsa, o zaman da halkı yönetenlere karşı dokundurmak zorundasınız demektir.

Yöneticilerden biri ağzını açıp, önce sakin, ardından kükreyerek konuşmaya başlamışsa ve bir yerlere mesaj vermeye çalışırsa, siz de bunu sezinlemişseniz, kayıtsız kalmanız tartışma oluşturabilir.

Bizim meslekten örnek vermek gerekirse, gazetenin patronu köşe yazarının özgürce yazabileceğini söyler ama, günün birinde yazarının anlattıkları bir arkadaşına dokunduğunu anladığı anda; “Bu yazı yayınlanmayacak, yayınlanmışsa da özür yazısı yazacaksın veya bundan sonra böyle yazı istemiyorum!”diyebilir.

Bu günlerde Asgari ücretin ne kadar olacağı ile yeni yıl da emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı konuşuluyor. Bir Milletvekilinin maaşının 22 bin liranın üzerinde olduğunu düşündüğümüzde, bir Milletvekilinin bir aylık maaşının yaklaşık 20 asgari ücretliye denk geldiğini görmekteyiz.

Milletvekilleri ile ilgili bir haberden sözetmek istiyorum. AKP’li üç Milletvekili, 35’er bin lira ödeyerek 21 gün bedelli askerlik yapmış. Bu Vekillerin yasaya göre ücretsiz izinli sayılmaları gerekirken, bu vekillerin sigortaları yatırıldığı gibi maaşları da ödenmiş.

Askerde olan kişilerin maaşlarını almaları ile ilgili olarak, TBMM Başkanvekili AKP’li Sadi Bilgiç’in “Üç Milletvekilinin askere gittiğini bilmediklerini” belirterek; “Vekillere CİP mi takalım?” diye savunma yapması olayını benim yerime sizlerin yorumlamanızı rica etsem….

Yurt dışından örnek vermek gerekirse, komşularımızdan Rusya’dan haber paylaşmak istiyorum. Rusya’da devlet Başkanlarına ve ailelerine görevi bıraktıktan sonra da olsa ‘dokunulmazlık’ yasa tasarısı kabul edilmiş. Bu yasadan yararlanan mevcut Devlet Başkanı Putin ve aile bireylerinin ne kadar şanslı olduğunu düşünün!...

ABD’nin yeni seçilen Devlet Başkanı Joe Biden’in oğlu Hunder Biden’in kendisine “vergi ile ilgili” Federal bir soruşturma açıldığını duyurduğunu öğreniyoruz.

Eğer bir suç işlenmişse veya yasa dışı bir olay gelişmiş ya da yaşanmışsa; burada Devlet Başkanının oğlu, kızı, damadı veya bir yakınının korunacağı diye bir yasa kanunla çıkarılmamışsa, uygulanabilmelidir.

Sanat Okulu, Metal Bölümünde okurken yanan ocağın başında ısıttığımız demirleri maşa ile alır, örsün üzerinde şekillendirirdik. Elimizdeki maşadaki ısınmış demir parçasını arkadaşımıza gösterip; “Dokunma yakarım!” diye konuştuğumuz yıllar geliyor şimdi aklıma….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar