25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5242
EURO34.9846
ALTIN2433.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Doğru olanda buydu!...

Osmaniye’de İŞKUR tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında okullarda temizlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere işçi alımı yapıldı.

Bu yılki işe yerleştirmedeki uygulama herkes tarafından beğeni ile karşılandı.

Osmaniye Merkez ve ilçelerindeki okullarda 8 ay süre ile temizlik personeli olarak çalıştırılmak üzere toplam 217 kişi alınacaktı. İşsizliğin çok fazla olduğu Osmaniye’de başvuru sayısı binlerce kişiye ulaşmıştı.

Merkezde 100 kişinin alınacağı temizlik personeli için başvuru yapanlar Salı günü Atatürk Ortaokulu’nda buluştular.

Geçtiğimiz yıllarda aynı hizmet alımı için başvuru yapanların isimlerinin nasıl belirlendiği konusunda insanların kafalarında soru işaretleri kalıyordu. Sonuçların açıklanmasının sonunda da İŞKUR yetkilileri zor anlar yaşıyorlardı.

Bu yıl ise böyle olmadı ve en güzel olan uygulama ile işe gireceklerin isimleri belirlendi.

Noter huzurunda yapılan işe yerleştirmedeki isimlerin belirlenmesi, kura çekimi ile gerçekleştirilirken, başvuru yapanlar arasında itiraz olayı da ortadan kalkmış oluyordu.

İsimleri kura sonucu belirlenenler sevinirken, isimleri çıkmayanlar da doğal olarak üzüntü ile salondan ayrılıyorlardı.

Şimdilik 217 kişiye 8 aylık sürede de olsa, sigortalı ve asgari ücretli iş kapası açılmış oluyordu.

İŞKUR bununla kalmayacak, önümüzdeki günlerde Müftülük, Belediye, Üniversite, İl Özel İdaresi gibi kurumlarda da protokol yaparak işsizlere yeni iş olanakları sunmaya hazırlanıyor.

İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Şahin, Osmaniye’deki işsizlik sorununa çözüm bulabilmek için uğraş verdiklerini söylüyor ve ekliyor, “İmkanlarımızı zorluyoruz ve elimizden gelen mücadeleyi vererek insanlarımızı iş sahibi yapmaya uğraşıyoruz. Evine bir ekmek götürenin huzurlu bir aile yaşantısı olacağını, bunun da Osmaniye’mizin sosyal ve toplumsal yaşantısına önemli ölçüde katkıda bulunacağı düşünerek, işsizliğe çözüm yolları arıyoruz”diye konuşuyor.

Önümüzdeki günlerde diğer kurumlarda çalıştırılmak üzere başvurular alınacak, çalıştırılacak yerler belirlenecek, yine belirlenen sayıda da işe yerleştirmeler yapılacak.

Salı günü olduğu gibi, bu işe alımların da aynı şekilde Noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile isimlerin belirlenmesi ile en güzel uygulama yapılmış olacağını anımsatmak isterim.

Osmaniye’deki işsizlik oranının azalabilmesi için kurumlarda mevsimlik olarak bu tür işçi alımları her zaman yararlı olacaktır.

Kentimizdeki işyerleri vergi, kira ve benzeri nedenlerle kapanma sayılarında artış görmekteyiz. Küçük işyerlerinde ise sigorta primi ödeme olayı olmaması ve ucuz işgücü nedeniyle Suriye’den gelip Osmaniye’de yaşayanların çalıştırılması da yerli insanların işsiz kalmasında önemli etken olduğunu inkar edemeyiz.

Bu olayları göz önüne aldığımızda, İŞKUR’un diğer kurumlarlada en kısa sürede yapacağı protokollerle yeni işçi alımlarının yapılacağını işsizler sabırla bekliyorlar. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar