20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Dinsiz Partinin Adamını”…

Bu başlıktan ne anladığınızı merak etmiyorum ama, bu sözleri konuşan MHP Milletvekili Yusuf Halacoğlu, olmamalıydı diye düşündüm.

Belli kimlikteki insanlar, konuşurken seçecekleri sözcüklere dikkat etmeleri gerekir. Dudaklarının arasından çıkan sözlerin belli bir noktaya ulaştığında geri dönüşü olmayacak olumsuz sonuçlar doğurabileceğini bilmek önem taşır.

Bir yanlış sözün karşınızdakini üzdüğünü ve kalbini kırdığını düşündüğünüzde zor anlar yaşayabilirsiniz.

Temiz siyaset ve karşılıklı eleştirilerde seviyeli sözlerin kullanılması için yıllardır siyasetçilerin konuşmalarından bunu bekleriz. Kavgalı ve çirkin sözcüklerin kullanıldığı bir Meclis çatısını istemediğimizi söyleriz.

Bugün bakıyoruz, Yusuf Halaçoğlu, çıkıyor CHP ile ilgili olarak “dinsiz bir partinin adamı…”diyerek eleştiri yaparken, AKP’nin söyleyebileceği savlara sığınmaya çalışıyor. Halaçoğlu aslında yıllardır içinde sakladığını mı kusuyor ama bunu anlayabilenlerin beyinleri alabilir mu?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Halacoğlu’nun bu talihsiz sözlerine sosyal paylaşım sitesinden yanıt verirken, “ağızdan çıkan sözlerin nereye varacağını düşünmek gerek”diyerek anlamlı bir tavır ortaya koydu.

Yeniden MHP Milletvekili Halacoğlu’nun sözlerine dönelim. “Dinsiz partinin adayı..” derken, CHP’nin ‘dinsiz’ olduğuna hangi gözle karar verebiliyorsun Halacoğlu? Bir insanı öldüren kişiye Hakim kararı verilmeden ‘katil’ denilemiyorsa, bir kişinin kimliği çıkarılmadın ismi kabul edilemiyorsa nasıl olurda böylesi bir durumda birileri kendilerince hükümler verebiliyor?

Milletvekili sıfatını kullanarak bunu söylemeye çalışsa bile, herhangi bir siyasi parti veya örgütün inançları ve dini üzerinden yorumlar getirmek haddine düşmese gerek.

Birileri de çıkıp Halacoğlu’nun ‘ne kadar dinli-imanlı biri’ olduğunu sorgulasa, üzülüp kırılmayacak mı? Din ve inançlar kişi veya kuruluşların, ya da örgütlerin tekelinde olamaz. Bakın son yıllarda AKP iktidarının kim veya kimlerle mücadele verdiği, gözaltı ve yargılamalara varan olayların yaşandığına tanık olmaktayız.

Müslüman bir insan, Müslüman bir ülkedeki siyasi parti ile ilgili ‘Dinsiz bir parti’ diyecek kadar aklından zail olabilme zaruriyetini gösteremez.

TBMM Başkanlık seçimlerinde öylesi oyunlar oynandı ki, bunların kim veya kimler tarafından yönetildiğini gazeteleri ve tv kanallarını taraf    sız olarak okuyup izleyenler anlayabilir.

TBMM’de; Akp: 258, CHP:132, MHP:80. HDP:80  Milletvekili ile temsil hakkı kazandı.

Meclis başkanlığı için 4 parti de Aday çıkardı. Yapılan oylamalarda partiler adaylarına oy verdi. Ama sonuç çıkmadı. Üçüncü tur sonunda AKP 259 CHP 129, MHP 80 oy aldı. Son iki tura en fazla oy alan adaylar kaldı. MHP burada oynamaya başladı.

“Bizim adayımıza oy verilseydi, CHP destekleseydi!”diye. CHP adayı çekilecek miydi? 132 Milletvekili bulunan bir parti 80 Milletvekili bulunan bir partinin adayına destek verecekti, öylemi !?  Diyelim ki CHP’liler 129 oyu MHP Adayı Ekmeleddin’e verdiler, 80 oy da onlarınki ile birlikte  209 oy yapıyor. AKP’nin 259 sayısına ulaşabiliyor musunuz?

Ama 4 turda MHP, gerçekten samimi olsa idi, CHP adayının 182 oyuna destek olarak 80 oyunu da verseydi 262 oyla AKP’ye karşı olduğunu gösterebilirdi. MHP önce bu hesapları yapmalı. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar