25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4942
EURO34.9854
ALTIN2433.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dilencinin günlüğü

Malum cadde ve sokaklarda yürüyerek veya kaldırımın bir kenarına oturup dilenen insanları görürsünüz.

Bizim kentte kucağında küçük çocuğu ile kaldırımın bir köşesine oturup dilenenlerin çoğunluğu kadınlardan oluşuyor.

Kent merkezi yakın bir yerde, Atatürk caddesi üzerinde kaldırımdan yürüyorum. Dün öğle saatlerinde kaldırımın üzerine kucağında çocuğu ile oturup dilenen genç bir kadına rastladım. Kadının oturduğu kaldırımın hemen arkasında bir inşaatın 5. katında çalışma yapılıyor. Dilenen kadın benden para isterken dün farklı bir söz kullandı. Her zaman; “Allah sevdiğine kavuştursun, oğlunun-kızının başı için şu çocuğa bir ekmek parası!”şeklinde konuşurlardı.

Bu kez dilenen kadının sözleri gündeme göre değişiyordu. Benden para isteyen kadın; “Allah sevgiline kavuştursun. Şu mübarek sevgililer günü hayrına çocuğuma bir süt parası!”diye konuşuyordu.

Kadın sözlerini gündeme göre uyarlaması dikkatimi çekerken, bir yandan da oturduğu kaldırım ve arkasındaki inşaat dikkatimi çekti. İnşaatın altından uzaklaşmasını, biraz ileriye gidip oturmasını önerdiğimde gitmek istemeyen bir tavrı vardı. Kucağındaki çocuğun başı için inşaata yakın kaldırımda oturmamasını isteyince kalkıp oradan uzaklaştı.

Bizim kentte defalarca yazıp gündeme taşımama rağmen, inşaatların yol kenarlarına koruma yapılmaması dikkatimi çeker. Atatürk caddesi üzerindeki kaldırımın yayalar için yoğunluğunu düşündüğünüzde, sözde bir korumalık yaparak inşaatı sürdürmenin nasıl bir önlem olduğunu ben anlamakta zorlanıyorum. Ama burada yetkililerin böylesi durumları nasıl göremediklerini düşünüyorum.

Osmaniye’nin dört bir köşesinde inşaatlar yükseliyor, yeşillikler yokoluyor diye bağıralım; bazıları da inşaatların yükselmesini kentin gelişmesi olarak tanımlıyor. Binaların yükselmesi ile kentin gelişmesini eşdeğer görenlerin neyi anlatmaya çalıştığını anlamakta zorlanıyorum. Madem ki bu kadar inşaat sektörü gelişmiş, kentin her köşesinde binalar yapılıyor neden Osmaniye’de kiralar 400 liradan başlıyor?

İnşaatlarla ilgili yetkililerin ve denetim firmalarının ne gibi çalışmalar yaptığını da merak ediyorum. Belediye, inşaatlarla ilgili olarak bir takım cezalar yazdığını ve bu cezaları da ilgili firmalara ilettiğini öğreniyoruz. Bu inşaat firmaları, yani Müteahhitler neler yapıyorlar? Osmaniye’de müşterilerin çoğunluğunun Müteahhitlerin çalışmalarından memnun olmadığını öğreniyorum. İnşaatın tamamlanması, tapu verilmesi, eksiklikler ve benzeri hizmetteki sorunları yaşadıklarını söyleyen daire sahiplerinin sızlanmalarını mutlaka sizlerde duymuş olmalısınız.

Dün 14 şubattı, yani “Sevgililer günü” Bana sorarsanız haftanın her günü sevenler için özel ve güzeldir. Ama özel bilinen günleri takip etmek ve gündemine göre de dilenen insanları gördüğümde; teknolojiyi takip eden insanlar aklıma geliyor.

Eğer sizler de özel günlere göre dilenen insanlar kadar olamıyorsanız, yani teknolojinin gelişmesine ayak uyduramıyorsanız bir adım ileriye gidemezsiniz. Bir de fırıldaklara boğuluyorsanız, iyi niyetiniz yüzünden dolandırılıyorsanız yine bir adım ileriye gidemezsiniz. Sevgiyi bilen, sevmeyi bilen güzellikleri yaşatır ve yaşamaya çalışır. Fırıldaklara karşı sevgi ve güzellikleri yaşatmak umudu ile, saygılar…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar