29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Devrimci iktidar!..

Hemen aklınızdan benimle ilgili öngörülü siyasal düşünceleriniz harekete geçmesin, ama aklınızdan geçen yüreğinizin ve vicdanınızın sesinin harekete geçmesini öneririm. 

Yenilik veya yenilenme anlamını taşıyan devrimcilik görüşü ile ilgili yurtseverlik uğraşı vererek Üniversite yıllarında emperyalizme ve ABD’ye karşı direnen, bu günleri görebilen akla sahip gençlerimizin “devrimci gençlik” sözlerini ve yurtseverlikleri uğruna boyunlarına bağlanan yağlı iple bir gecenin bitiminde sabaha karşı hayatlarına son verilişi ve sonrası onların anıları için süren süreçteki olayları anlatmayacağım sizlere. 

Ülkemizde ilk kez ANAP Genel Başkanı Turgut Özal’ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde “Devrimcilik” sözlerini duyduk!

O dönemde ABD Doları ile Alman Markı veya başka bir ülkenin parası  sadece  Ziraat Bankasında TL’ye dönüştürülürdü.

Özellikle de Almanya’da  ekmeklerini kazanma uğruna giden Türkiye’deki vatandaşlarımız ailelerine gönderdikleri paraları bankada bozdurabilmek için yazılı belge vermedikleri zaman Türkiye’deki yakınları bu parayı TL’ye çeviremediği süreç yaşanıyordu.

Sadece yabancı para değil, sokaktaki bir vatandaşın cebinde özellikle yabancı marka sigara görüldüğünde Polis alıp karakola götürüyor, cezai işlem bile yapabiliyordu.

İşte ANAP İktidarı ve Özal bu sorunları ortadan kaldırdıklarını belirtirken, “Devrim yaptık!”diye övünüyordu.

ANAP İktidarı döneminde yabancı paralar istenilen bankalarda TL’ye çevrildi, yabancı marka sigaraların içilmesi serbest oldu.  

Ardından yabancı ürünlerin, özellikle Çin ve Japon ürünlerinin ülkemize ucuz fiyatla girmesi ile  Türkiye’deki üretilen ürünlerin satışlarında düşüş yaşanmaya başlandı. 

12 Eylül askeri darbenin ardından “Demokrasiye geçiş süreci” için yapılan seçimlerde, ABD’nin  direktörlüğündeki darbeci başı Kenan Evren, önce 1982 Anayasası için “Halk oylaması” yaptı.

Bu oylamada yeni Anayasa ve maddeleri üzerine oy kullandığını sanan seçmen vatandaş, seçim sonuçları açıklandığında “Kenan Evren’inde Cumhurbaşkanlığını kabul ettiği” yönünde kayıtlara geçiyordu.

Sıkıyönetim ve darbenin sonunda yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle halk suskunluğunu korurken, yazar-çizerlerimiz yani Medya da bekleyiş içerisinde bundan sonrasını bekler gibiydi. 

İlk seçimlerde ANAP iktidar oldu ve ülkeyi yönetmeye başladığı sırada, yukarıda yazdığım yabancı para ile ürünlerle ilgili yurdumuza girişler yaşandı. Buna da “Devrim”denildi.

Aradan yıllar geçti, Yeni partiler kuruldu, Hükümetler işbaşına geldi. Gün oldu İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasetinin gereği süreç içerisinde AKP oluşumuna katıldı.

Seçim yasakları nedeniyle önce partisinin genel başkanı olamasa da, bir süre sonra yasal boşluklardan yararlanılarak partinin genel başkanı oldu. 

Sonrasında Başkanlık dönemi başladığında “Devrim yapma” sözlerini Erdoğan’ın konuşmalarından duymaya başladık. 
 
Recep Tayyip Erdoğan’ın “Devrim yapma” olayına inanıyor ve katılıyorum. Çünkü Anayasa değişikliği oylaması ile “Başkanlık sistemi”ni seçmenin oyları ile kazandı.

Partili Cumhurbaşkanı olarak şu anda yasalara göre görevinin başında.  Daha ne olsun, bir de taraftarları yanında olduğu sürece bu ülkede ikinci kez “Devrim” yapan bir iktidar olduğunu kim inkar edebilir!? Düşünerek kalınız!..
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar