25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5192
EURO34.9704
ALTIN2429.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Derinin tuzu sulandı

Derilerin kokmaması ve dayanıklı kalabilmesi için tuzlandığını biliriz.

Tuzlanan derinin üzerine su dökerseniz, tuzun erimesine haliyle de yapılmak istenilen amacı da kesintiye uğratmış olursunuz.

Deri kokar, ama tuzun koktuğu sadece tartışılır ve her zaman tuzun kokup kokmadığı yönünde insanlar incelemeler yapmaktan kendilerini alamazlar.

İçtiğimiz suyun bir rengi olmalı diye düşünürüz, ama su için bir renk söylemenin ne derece net bir açıklama olduğu da tartışılır. İçme suyunun rengini ‘beyaz’ olarak tanımlamaya kalksak bile gerçek te suyun rengi beyaz mıdır, tartışılır.

Tuzun kokması ile de ilginç benzetmeler yapılmakla birlikte, bu benzetmenin hangi olaylarla ilgili söylendiğini bilmek gerekiyor.

Bir anda ülke gündemine yerleşen ve merak edilen video ses ile görüntülerinin ortaya çıkması tesadüf mü, yoksa birilerinin örgütlemesi sonunda mı bugünlerde ortaya çıkmaktadır!?

Pazar günü 7. Video kaydını sabahın erken saatlerinde yayınlayan Sedat Peker’i Türkiye’de  önemli görevlerde bulunanlar zaten biliyor veya tanıyorlardı.  Sadece Sedat Peker değil, daha önceleri ülke gündemini meşgul eden diğer kişilerle ilgili de bilgi, belge ve diğer kayıtların bulunduğunu kimse inkar edemez!

Ülkesini sevdiğini, Devletine bağlı olduğunu söyleyen bir kişinin video kasetlerindeki paylaştıkları konuşmalar dinlendiğinde akıllar karışıyor. İddia edilen olaylar ve olaylarda isimleri geçen kişiler ile yaşandığı söylenilenler arasında kurulması gereken bağ, gerçek yurtseverleri kaygılandırıyor.

Sedat Peker’in kendisini tanıtmaya veya reklamını yapmaya gereksinimi mi var!? Yoksa, bugün neden kucağındaki çuvalı alaşağı dökmeye çalışırken üst tarafından da tutarak gıdım gıdım (ayarlı şekilde) boşaltmayı yeğlediği düşünülmelidir.

Öncelikle T.C. İçişleri Bakanlığı ile devletin İstihbarat örgütü; Sedat Peker’in videoları yayınlamaya başlamadan öncesinde Türkiye’de hangi sıfat, meslek veya kişilikle dolaştığını, her vatandaşın merak ettiğini bilmesi gerektiği tartışmalarını görmekteyiz.

Bu kişi; iş adamı mı, organize Suç örgütü lideri mi, Mafya mı!? Bu konuda devletin resmi kaynaklarından böylesi bir açıklama bekliyor halkımız!

Peker’in video kayıtlarında isimleri geçenler arasında; bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar verdiğini söylemesi, kaldı ki bu rakamın Tl karşılığına baktığımızda şu andaki Cumhurbaşkanı maaşı kadar olduğunu görmekteyiz.

Bir ülke düşünün ki, Cumhurbaşkanı’nın aldığı maaş kadar, bir Milletvekiline “birileri” aylık maaş öderken, o ülkenin üst düzey yöneticileri ve istihbarat örgütünün bu olayla ilgili  bilgi ve belgelerin neresinde olduğu günün birinde ortaya çıkacağı hesaplanmalıydı!

Gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilmesi olayı son videoda yerini aldı. Burada eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ismi geçiyor.  İddia doğru veya yanlış, ama bu olayla ilgili harekete geçilerek çalışmaların yapıldığına inanmak istiyorum.

Anladığım o ki; bu ülkede ekonomik anlamda bölüşümlerde yaşanan sıkıntılar, ortaklıklar arası anlaşmazlıklar ile kendilerini farklı şekilde örgütlenme içerisinde kullanan “para hırslıları” tarafından oluyor.

Mezara girerken kimsenin kefeninde “para ve diğer değerlerini” götürmediğini düşündüğümüzde; ülkemi yönetenlerin bu duruma düşürülmesinden kaygı duyuyorum!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar