20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Daha önce yazdıklarımız…

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, dün sabah gerçekleştirdiği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Osmaniye ziyareti sırasında bir dizi açılış yapacağının bilgilerini verdi.


Belediye hizmetinde 4 yılı gerilerde bıraktığını da anımsatan Başkan Kara, ileriki günlerde “Hizmette 4 yılı” ayrıca değerlendirmek üzere toplantı yapacağını da kaydetti.


Osmaniye’nin eksikleri ve yapılması düşünülen projelerden de sözeden Başkan Kara, bizim yıllar öncesinde yazdıklarımızda ne kadar haklı istek ve önerilerde bulunduğumuzu da gösteriyordu.


Her sözündeki projesinin altında, bu sütunlarda sizlerle paylaştığım ve önerdiğim konuların yattığını duyduğumda geç kalınmış bir sevinçle yüreğim rahatlıyordu.


Yeni Belediye hizmet binasının önüne alt geçit, ayrıca Musa Şahin Bulvarının belli yerlerine yine alt geçitler düşünen Başkan Kara, şehir merkezinde de bazı taşıt yollarının yeraltına alınmasını düşündüğünü söylüyordu.


Şehir içi trafiğinin rahatlaması için projeleri vardı ama, bunun bir süreç gerektiğinden sözeden Başkan Kara, hizmette geriye kalan bir yıla bunları sığdırmayı mı düşünüyor diyebilirsiniz. Yeniden aday olabilir mi, aday olursa yeniden seçilebilir mi, seçilirse bu söylediklerini gerçekleştirebilir mi? İşte beklenen soruların, beklenen yanıtları yine süreç gerektiriyordu.


Başkan Kara’nın partisinden yeniden Aday gösterilmemesi olayından kendim kuşku duymuyorum. MHP’nin Kadir Kara dışında bir başka ismi Belediye başkanlığına aday göstereceğini düşünmüyorum.


Partisinin il yönetimi belki bazı isimler üzerinde durabilir, ancak Genel Başkan Bahçeli, 6 nisan günü geldiğinde yapacağı açılışlarla ilgili yapacağı konuşmalar önem taşıyor. Bir dizi açılış gerçekleştirecek olan Bahçeli, hizmetlerinden dolayı Başkan Kara’yı kutlayacak, ardından elini kaldırıp adayı olduğunu belki söylemeyecek ama, kullandıkları sözlerden meydana toplanan insanlar olayı mutlaka sezinleyecektir.


Geriye kalan Kadir Kara’nın önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde ne gibi bir çalışma yöntemi izleyeceği, partisinin de seçimi kazanma uğruna ne gibi bir yöntemle çalışmalar yapacağı kalıyor.



Önümüzdeki yerel seçimleri küçümsememek gerekiyor. Çünkü Genelde iktidar olan Ak Parti, yerelde de başarılı olabilmek için daha yoğun şekilde seçim çalışmalarına ağırlık verecektir. Yerelde ve genelde iktidara susamış olan, CHP ise yerelde olsun iktidara gelebilmek için mücadele verecektir.



Tüm bu koşulları göz önüne getirdiğimizde, hiçbir seçimin “çanta da keklik” gibi görülmemesini de siyasi partiler ve adaylar akıllarının bir köşesinden bazı anlarda çıkarıp önlerine koymalıdır.


Osmaniye’nin kalkınmaya, gelişmeye ve kentleşmeye aç bir kent olduğunu, çözümlenmesi gereken sorunlarının yığınlarca olduğunu da unutmamak gerekiyor. İktidar olabilme hırsı ile adaylarını becerili olmayanlardan seçen partiler, hem bu halka, hem de bu kente kötülük yapmış olabileceklerini de bilmeleri gerekir.


Haydi hayırlısı, seçimler yaklaşıyor, geri sayım başladı. Osmaniye’nin geleceği için hayırlısı demekle olmuyor, adayımızı iyi tanımamız ve seçmemiz gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar