28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Dağ Köyünün garip öğretmeni” veda etti

Emekli eğitimci, Şair ve Yazar Süleyman Yurtsever dün yaşama veda etti.


Süleyman Yurtsever, Osmaniye’de 2005 yılında ilk kitabı; “Şiirlerle Sesleniş” Piyes ve “Dağ köyünün garip öğretmeni” Şiirlerden oluşan ilk ve tek kitabı ile okur karşısına çıkmıştı.


Düziçi Köy Enstitüsü mezunu olan Yurtsever, Zorkun yaylası aşığıydı. Değişik illerde Öğretmenlik ve Okul müdürlüğü görevlerinde bulunurken, şiir, öykü ve piyes yazıyordu. 1979 yılında 27 yıllık hizmetin ardından emekli oldu, ama o okumaktan usanmadı.1992 yılında emekli olmasına rağmen iki yıllık eğitim fakültesini okuyup bitirdi. Osmaniye Öğretmenevi Müdür yardımcılığına atanıp, iki yıl sonrasında ikinci kez emekli oldu. 8 çocuk babası Süleyman Yurtsever’in eserlerini kitapta buluşturmak Belediyede çalışan oğlu Eren’in fikri oldu. Babası hastanede yatarken oğlu eren  “Dağ köyünün garip öğretmeni” isimli kitabını matbaada bastırdıktan sonra, babası hastaneden çıkıp eve geldiğinde sürpriz bir hediye olarak sunmuştu.


Çocuklarını çok seven bir baba olduğu kadar, babalarını çok seven evlatlardan oluşan bir aile ortamı vardı.


Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği’nin kuruluşunda ilk üyelerimiz arasında yeralan Süleyman Yurtsever, derneğimizin çeşitli etkinliklerine katılıp şiirler okudu, sohbetlere katıldı. En çok sevdiği şiir ise; “Bir dağ köyünün garip öğretmeni”ydi. Ancak, en çokta Zorkun yaylası ile ilgili yazdığı şiirleri mutlaka her etkinlikte okurdu. Yaylaya aşık bir eğitimci, şair ve yazar olarak tanıdım Yurtsever’i.


İki gün önce oğlu Eren’le sokakta karşılaştım. Babasının hastanede yattığını, durumunun ciddi olduğunu anlatırken gözleri dolu dolu olmuştu. Daha öncede kalp ameliyatı geçiren Yurtsever’in bu kez durumunun ciddi olmasına üzülürken, Eren’le selam gönderdim, acil şifalar diledim.


Bu yıl Zorkun’a çıkamamıştı, o çok özlediği yaylayı görememişti. Zorkun yaylasında yatmak yerine Hastanede yatıyordu.
Şelale dergisinin her sayısını alır, tüm sayfalarını okuduktan sonra bana yorumlarını anlatırdı. Şelale dergisinin yeni çıkan sayısını göremedi Yurtsever. Dün yaşama veda eden Süleyman Yurtsever’i kitabındaki; “Zorkun”, “Karaçay ve eşek”, “Mutfakta nöbet”, “Ah bu sinekler”, “Yaramaz fare”, “Huysuz mart”, “Yaramaz kedi civcivi yedi”, “Yaşlı tavuk” ve diğer şiirleriyle anımsayacağız.


Emekli eğitimci  Süleyman Yurtsever, yaşadığı dünyadan göçüp giderken ardında bıraktığı eseri ile anılırken, yaşamının değerini de vermişti.


Saygı ile anarken, Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar