26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4828
EURO34.8339
ALTIN2442.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Cumhuriyet ve Halkımız

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 92. yıldönümü kutlamaları dün Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleşti.

Musa Şahin Bulvarı üzerindeki tören alanı bir gün öncesinden barikatlarla çevrildi. Dün sabah tören alanına girmek isteyenler polisler tarafından üst aramasından geçirildikten sonra alana girdiler.

Tören, diğer bayramlarda olduğu gibi aynı bildik görüntülerle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı tüm Türkiye’deki 81 il’i kapsayacak şekilde ve anlamlı sözcüklerle doluydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin sonsuza dek yaşayacağını ve Cumhuriyetin 100. yılında daha coşkulu günlere kavuşulacağını vurgulayan sözcükler kullanmıştı.

Vali Kerem Al’da günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşması Cumhuriyet’in bağımsızlık ve milletimiz için Atatürk’ün bizlere bıraktığı en önemli miras olduğundan sözetti.

Vali Kerem Al’ın konuşmasının ardından Belediye mehter takımı gösterileri daha sonrasında da resmi geçit töreni ile program sona ermişti.

Törene Osmaniye Milletvekillerinden Suat Önal ile Ruhi Ersoy katılmıştı. Kamu Kurumlarının yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler, Muharip Gaziler, Kuvai Milliye dernekleri tören alanında yerlerini almışlardı.

Töreni izleyen halkımızın sayısına baktığımızda her geçen yıl insanlarımızın sayısal olarak azalması dikkatimizi çekiyordu. İnsanların bayramlara olan ilgisizliğinden konuşurken bir vatandaşımız; “Bayramlara ilgisizlik diyorsunuz, şu anda tatil diye insanlar evlerinde yatıyorlar”diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramının diğer milli bayramlara göre farklı bir yerinin olduğunu düşündüğümüzde, insanların bayram törenlerine katılımları konusunda gereken ilgiyi göstermemelerini anlamakta zorlanıyorum.

Gerek milli, gerekse dini bayramların törenlerine katıldığımda, bürokrasi kesimi, siyasilerin bazıları ile kamu kurumlarının yöneticilerini görüyoruz.

Vali yerine Vali vekili programı katılmışsa, bu kez Kamu kurumlarının müdürlerinin çoğunun gelmediğine de tanık oluyoruz.

Her bayram töreninde vatandaşların katılım sayılarının 100 kişiyi geçmediğini gördüğümde, insanların bayramlara olan duyarsızlıkları anlamaya çalışıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutladık. 8 yıl sonra 100. yılını kutlayacağız. Sekiz yıl sonrasını görebilir miyiz veya bu gün yaşayanlardan kimler görebilir onu da şimdiden bilemeyiz.

Cumhuriyetin 100. yılına gelindiğinde Türkiye’de ne gibi yenilikler olacak, ne gibi gelişmeler olacağını  bugünden devleti yönetenler bir takım öngörüleri ile halkımıza anlatmaya çalışıyor.

Bizler de devlet yöneticilerinin bu anlattıklarının gerçekleşmesini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin dünya devletlerine örnek olarak yaşaması ve yaşatılmasının uğraşını veriyoruz. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar