20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Cumhurbaşkanı Adaylarımız

Cumhurbaşkanlığı için üç aday yarışacak, isimler belirlendi, başvurular yapıldı.


Gözler ilk tur seçimlerde, seçimler öncesi gezi turlarında yapılacak olan görüşme, konuşma ve verilecek olan sözlerin kullanım biçimlerine çevrilmiş durumda.


Cumhurbaşkanı adayları başvuruları ile birlikte mal varlıklarını da açıkladılar. Adayların YSK’na yaptıkları mal bildirimlerini önce sizlerle paylaşalım.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakanlık resmi sitesindeki mal beyanı şöyle; Taşınmaz mal bilgileri: Güneysi-Dumankaya köyü 2.000 metrekare arsa (Maliyeti 10 bin TL) Banka ve menkul değerler: Banka hesaplarında toplam 3.390.384 TL, 25.000 £, 199.867 $. Alacakları; 500.000 Tl.


Bu mal bildiriminden anlaşılacağı gibi, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan adına kayıtlı konut ve araba görülmemektedir.


Çatı aday olarak Muhalefetteki CHP ve MHP’nin gösterdiği, DSP,DP ve BTP’nin de desteklediği Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu’nun mal bildirimine bakıyoruz.


İhsanoğlu’nun YSK’ya sunduğu beyanda, kendine veya eşine ait olmak üzere, miras ve satın alma yoluyla İstanbul’da 9 adet daire, 1 adet 2006 model Opel Vectra otomobil ve banka hesaplarında toplam 240.427 TL ve 3.596.304 ABD dolarlık mal varlığı olduğu bildirildi.


İhsanoğlu'nun ayrıca;  2011 yılında, Yozgat’ta dedesinin konağına ait arsaları ve üzerindeki binaları Bozok Üniversitesi’ne bağışladığı açıklandı.


İhsanoğlu kendisine ve eşine ait mal varlıklarını da açıklamış.


HDP tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Selahattin Demirtaş’ın mal bildirimine bakıyoruz.


Selahattin Demirtaş’ın mal varlığında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Demirtaş’ın mal varlığı beyanına göre kendisine ait iki aracı da parti makam aracı olarak kullandığı ortaya çıktı.


Selahattin Demirtaş’ın var varlığı şöyle: Diyarbakır’da 260 bin TL değerinde ev,
 Diyarbakır’da 100 bin TL değerinde hukuk bürosu olarak kullandığı büro,
 Parti çalışmalarında makam aracı olarak kullanılan iki adet Audi marka otomobil ve  Eşi Başak Demirtaş’ın kullandığı Skoda marka otomobil.


Cumhurbaşkanı adaylarımızın ikisi kendisi ve eşi adına mal bildirimlerini ortaya koyarken, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep tayip Erdoğan’ın eşinin mal beyanını belirtmemesi bir ayrıntı olarak dikkat çekmiyor mu?


Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın konutu yok mu, aracı yok mu? Varsa kimin adına kayıtlı, bu da merak konusu oldu?


Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel meclis üyeleri, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Bakanlar ve Başbakan olanlar mal bildirimlerini kamuoyu paylaşmaları, yönetimde bulundukları süreçte şaibeleri ortadan kaldırır.


Halk tarafından mal varlıkları konusunda eleştiri almak istemeyen seçilmiş yöneticiler, şaibeleri ortadan kaldırmak için böylesi bir şeffaflığı yapmaları sağlıklı bir yaklaşım olarak değerlendirilir.


Siyasi partilerin İlçe ve İl başkanları da yine mal birimlerini kamuoyu ile paylaştıkları zaman tepki görmedikleri gibi, kendilerini  gelecekte şaibe altında kalmaktan kurtarmış olurlar. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar