25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5771
EURO35.0211
ALTIN2427.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çocuktan al haberi…

Osmaniye Belediyesi, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik; 2023’te nasıl bir Osmaniye istiyorsunuz?Başkan’a mektup” konulu mektup yarışması yaptı.


Bu yarışmaya katılım sona ererken, öğrencilerin yazdıkları mektuplarda  değerlendirme kurulu üyeleri tarafından okunmaya başlandı.


Çocukların gelecekteki Osmaniye’yi düşlemeleri ile bugünkü Osmaniye’de görmek istediklerini bir arada görmekteyiz.


Minik öğrencilerin Osmaniye belediyesinden, Osmaniye’de yaşayanlardan, yöneticilerden isteklerinin ortak noktaları çok dikkat çekici boyutlarda. Belediyelerin yapması gerekenler baktığımızda çocukların isteklerinin yapılması zor olan hizmetler olmadığını da görebiliyoruz.


Çocukların en çok istedikleri Osmaniye’nin nasıl olması gerektiği konularından örnekler vermek istiyorum sizlere: “Tarihi ve turistik yerlere sahip çıkılması.  Osmaniye’nin simgesi olan anıtların yapılması. Konser, tiyatro ve benzeri etkinliklerin sık sık gerçekleşmesi. Spor alanları, çocuk oyun parklarının çoğaltılması ve her mahalle de çocuk oyun alanları ve parkların bulunması. Hayvan barınağının yapılması. Kaldırımların engellilere göre ayarlanması.


Yağmurlu günlerde yolların çamur deryasından kurtarılması. Trafik lambalarının artırılması, alt ve üst geçitlerin yapılması. Hızlı ulaşım için metro veya raylı sistemlerin hizmet vermesi. Karaçay mesire alanı ve diğer mesire alanlarının düzenli  olması ve artırılması. Kaldırım ve yolların  genişletilmesi. Zorkun yaylasının her mevsim  ulaşıma ve turizme açık tutulması.  Sosyal ve kültürel etkinliklerin çoğaltılması, her mahalleye kütüphane ve internet kurulması. Binalarda mutlaka otopark yapılması. Yer altı çarşıları ve AVM’lerin çoğaltılması. Elektrik tellerinin yeraltına alınması ve kaldırım işgallerinin önlenmesi.  Çevre temizliğine önem verilmesi, çöp kutularının çoğaltılması. Yeşil alanların çoğaltılması. Eğitime ve okumaya önem verilmesi ve kütüphane sayılarının çoğaltılarak fakir öğrencilerin de yararlanmalarının sağlanması.” Gibi isteklere sık rastlıyoruz.


Bazı öğrencilerin yolların durumu ile ilgili isteklerinden birini örnek vermek istiyorum; “Yağmurlu günlerde yollarımız çamur oluyor, bir de su birikintileri oluşuyor. Ben serviste okula gidiyorum ama, yaya olarak okula giden arkadaşlarım çamurlu yollarda ıslanarak giderken, yoldan geçen bir otomobil yürüyerek giden arkadaşımın üzerine su sıçratıyor. Böyle bir Osmaniye istemiyorum, arkadaşım servisle gidemiyorsa onun ne suçu var?”


Böylesi bir görüş karşısında sanırım sadece Belediye Başkanı değil, duyarlı her insan duygulanır.


Çocukların 2023 yılındaki Osmaniye düşlerinin içerisinde, fabrikaların çoğalması, insanların bir işinin olması, mutlu aile, mutlu gençler ve mutlu bir şehir özlemlerinin de olduğunu görebiliyoruz.


Başkan’a yazılan bu mektup, sadece bugünkü Belediye Başkanı Kadir Kara için değil, önümüzdeki seçimde ve seçimlerde aday olacak Belediye başkan adaylarına bir uyarı, seçilecek olan belediye Başkanı ve Başkanlarına da birer öneri olduğunu vurgulamak istiyorum.


O çocuklarımızın ellerine ve yüreklerine sağlık diyor, onları kutluyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar