25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5138
EURO35.0224
ALTIN2432.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Çocuklara kıymayın efendiler!”

Hani biz konukseverdik, hani çocukları çok severdik? Hani biz ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli insanlara kucak açmıştık?

Dili, dini, ırkı, cinsiyeti ve milliyeti ne olursa olsun barış içerisinde yaşamaktan yana değil miyiz? Dünya da barış içerisinde yaşamak kadar güzel bir yaşam biçimi var mıdır?

Terörün her türlüsüne karşı olmamızın insanlık erdemi olduğunu söyleriz ama neden bunu hayata geçiremeyiz.



Emperyalistlerin oyuncağı olacağımıza, barışın ve güzelliğin yanında yer almamız gerekirken, toplum olarak nereye gidiyoruz.

İzmir’de Suriyeli bir çocuğun esnaf tarafından dövülmesi olayının çirkinliği kabul edilecek yanını bulamıyorum.

Bu haberi okurlarımla paylaşmak istiyorum. Yürekleri burkan bu olayın çirkinliğini vicdanlarınıza bırakıyorum.

“Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin sayıları gün geçtikçe artarken, yoksulluk içinde büyüyen Suriyeli çocuklar da ekmek parası kazanmak için sokaklarda mendil satıyor. İzmir’de bir lokantada yemek yiyen müşterilere mendil satmaya çalışan Suriyeli çocuk, esnafın saldırısına uğradı.

Türkçe bilmediği için ismi öğrenilemeyen Suriyeli çocuk, Basmane Meydanı'nda lokantada yemek yiyen vatandaşların yanına gitti. Çocuğun alandan uzaklaşmasını isteyen lokanta çalışanı, çocuğun direnmesi üzerine küçük çocuğu tokatlamaya başladı. 

Çevredeki vatandaşların olaya müdahalesine rağmen çocuğu yere yatırarak dövmeye devam eden lokanta çalışanı, darbeleriyle Suriyeli çocuğun burnunu kanattı.

AĞLAYARAK UZAKLAŞTI

Aldığı darbelerden korunmak için masalara sığınan Suriyeli çocuk, ağlayarak oradan uzaklaşmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar çocuğa yardım etmek istedi, ancak korkan çocuk ilk etapta kimseyi kendine yaklaştırmadı. Çevredeki Suriyeli vatandaşların da araya girmesiyle yardımı kabul eden çocuk, kanayan burnunu yıkadıktan sonra ağlayarak uzaklaştı.”

Bu olay nüfusunun yüzde 99’unun Müslüman olduğu Türkiye’nin bir ilinde yaşanıyor. Dilenmek yerine mendil satarak para kazanmak isteyen bu çocuğa tokat atan esnafın kendi çocuğuna aynı hareket yapılsa nasıl tepki gösterirdi acaba?

Osmaniye’de de Suriyeli konuklarımız var, bu olaydan ibret alarak böylesi çirkinlikler yapılmaması umudu ile, saygılar…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar