29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3718
EURO34.9866
ALTIN2325.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çimde kum fırtınası…

Seçimler öncesinde veya sonrasında taraf olmamaya, sadece halkımızın seslerini duyurmaya uğraş veren yazılarımı sütunlarıma taşımaya özen gösteriyorum.

Olayları ve gelişmeleri izliyorum, elbette benim de tepkilerim oluyor ama onları gözlemlerimin ışığında herhangi bir adaya karşı ya da taraf olmama adına yazmaya çalışıyorum.

Bu seçimlerde de başta yaşadığım kentimde olmak üzere bir takım olumsuzluklar gördüm ve vatandaş olarak yaşanmasına rağmen, insanları bölmeme ve huzurun kaçmaması adına gündeme taşımamaya özen gösterdim.

Okurlarımdan bu konuda  çok sayıda olumsuz tepkiler aldım, olumsuzlukların üzerine gitmediğim konusunda eleştirildim. Onlar kendilerince haklıydı, ancak onların bildikleri eski yıllardaki gazetecilikteki özgürce yazabilme olarak bildiklerini sanıyorlardı. 

Yazdıklarımızdan dolayı hakkımızda dava açıldığında ise bizi ücretsiz bir Avukat bile bulamadığımızı, davayı kaybettiğimizde de maaşımıza konulan hacizle borcumuzu ödediğimizden haberi olmayanlar, kendileri göre “çimde fırtına” koparmaya çalışıyorlardı. 

Seçimlerin üzerinden 11 gün geçti, hala İBB seçim sonuçları tartışılıyor, oylar yeniden ve yeniden sayılıyor ama karar verilemiyor.

Bu ilimizdeki seçim sonuçlarında bir karmaşa yaşanırken, yaşanan olayları çimde kum fırtınası çıkarılmasına benzetiyorum. İstanbul’daki seçim sonuçları iktidar partisi için “beka sorunu” haline mi getirildi!? Onu bilemem ama; iktidar partisi ve destekleyen MHP Lideri, hatta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini inceliyorum. 

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak oy sayımının henüz tamamlandığı sırada, eldeki verilere dayanarak gece saatlerinde TV ekranlarına çıkıp; “Yaklaşık 3 bin 870 oy farkı ile  İstanbul’da seçimi kazandık”diye konuşuyordu.

Seçim sonuçlarına göre Artvin’in Yusufeli ilçesindeki AKP’li aday Eyüp Aytekin seçimi 3 oy farkla kazandı. CHP sonuca itiraz etti, oylar yeniden sayıldı. Bu kez Aytekin  1 oy farkla  Belediye Başkanı oldu.

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde AKP’li mevcut başkan İbrahim Baz 4.537, MHP’li aday Ömer Okan Fettahlıoğlu ise 4.489 oy aldı. MHP sonuçlara itiraz etti, oylar sayıldı AKP’li adayın oyları değişmedi, MHP’nin 8 oy artışı görüldü.

Sonuçta 40 oyla AKP’li aday Belediye Başkanı seçildi. MHP’nin bu adayı aynı zamanda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de akrabalarından bir isimdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Nisan tarihindeki konuşmalarına bakıyoruz.

İBB seçim sonuçlarında aradaki fark 15 bin 304 olarak görülürken, Erdoğan; “10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur”diye konuşuyor. 

MHP Genel Başkanı, Osmaniye Milletvekili, hemşehrimiz Bahçeli’nin son konuşması daha da ilginç! Bahçeli ne diyor; “ Seçim sonuçları toplum vicdanında huzur bulamayacaksa, o vicdanı oluşturabilecek yeni bir seçim düşünülebilir”

Hemşehrimiz Bahçeli böyle konuşurken, partisinin kuruluşunun 50. yılını kutladığı Adana’da seçimi kaybetmesi ile birkaç sözcük konuşmasını da beklerdim, ama herhangi bir yerde göremedim.

Bir insan, büyümesi ve arkasından değerli kişi olarak anımsanması için yaptıkları veya yapacaklarına dikkat etmesi önem taşır.

MHP Lideri Bahçeli’nin aday olarak gösterdiği akrabasının 40 oy farkı ile seçimi kaybetmesinde göstermediği ilgiyi, 15 bine yakın farkla kazanan İBB adayı İmamoğlu için yeniden seçim istemesi olayını okurlarımın yorumlarına sunuyorum. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar