20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çileden çıkaran hizmet

Elektrik enerji hizmetlerinin özelleştirilmesinin ardından sık sık kesilen elektrik vatandaşı her geçen gün çileden çıkarır oldu.


Osmaniye’de TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından önce kurum içerisinde çalışanlar değiştirildi.


Elektrik sayaç okumada çalışan işçiler işten çıkarıldılar, memurlar başka kurumlarda kendilerine iş arayıp nakil yaptırmak zorunda kaldılar.


Özelleşmenin ardından Osmaniye’de 2 Ocak 2014 tarihinden itibaren belli Mahalle veya köylerde ‘bakım-onarım- tesis çalışması’ adları ile saatlerce elektrik kesintileri başlatıldı ve Ağustos ayını da bitirdik hala bu kesintiler devam ediyor.


Haberli kesintilerin dışında gündüz veya geceleri yapılan kesintiler bir çok ev veya işyerlerinde cihazların arızalanmasına neden olmaya başladı.


Hatta bu yıl içerisinde çıkar ev veya işyeri yangınlarının ani elektrik kesintilerinden olduğu söyleniyor.


Elektrik kesintileri sırasında vatandaş arıza servisini aradığında dakikalarca bekletilmesinden strese girdiklerini söylüyorlar.


Elektrik faturalarının kabarık gelmeye başlaması, geçtiğimiz aylar içerisinde faturaların okunmayacak şekilde sönük olarak abonelere verilmesi de yine vatandaşı çileden çıkaran elektrik hizmetlerindeki hatalar olarak kamuoyunda yaygın şekilde konuşulmaya başlandı.


Enerjisa’nın Osmaniye’de hizmet vermeye başlaması ile birlikte yapılan haberli veya habersiz kesintiler aboneleri perişan ederken, alacakları karşısında her türlü faizi işleten elektrik enerjisi firmasının abonelerin haklarına geldiğinde muhatap bulunamaması yine insanların çileden çıkmasına neden olmaya başladı.


Yaz ayının sıcakları ile birlikte elektrik enerjisi hizmetlerindeki kusurlar, aksaklıklar nedeniyle çileden çıkan vatandaşlar, “kendi başına buyruk”gibi hareket eden ve hizmet vermeye çalışan Enerjisa yetkililerinin hata ve kusurları ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler.


Geçtiğimiz günlerde Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapılan bir toplantıda Osmaniye’deki elektrik kesintileri ve sistem yenileme, bakım-onarım gibi çalışmalar nedeniyle abonelerin sıkıntıları masaya yatırılmıştı.


Vali Dr. Oduncu sorunların bir an önce giderilmesi için Enerjisa yetkililerini uyarmasına rağmen, elektrik hizmetleri konusunda yine bildiklerini okuma olaylarının devam ettiğinden şikayetler azalma bilmiyor.


Hava koşullarının normal olması ile aniden yapılan kesintilerin, kış mevsiminde olumsuz hava koşullarının yaşanması ile daha da sık olacağının endişesini yaşayan vatandaşlar, Osmaniye’de yaşanan elektrik kesintilerine yetkililerin çözüm bulmasını beklediklerini bildiriyorlar.


Özelleşme ile birlikte beklenmedik saatlerde yapılan ve 30 dakika kadar süren kesintiler ile “Firmanın tasarruf yapma yoluna” gittiği yönünde yorumlar getirilirken, denetimlerin bu konuda yoğunlaştırılması ve elektrik enerjisi hizmeti veren firmanın uyarılması ve gereken yaptırımların gerekirse uygulanmasını aboneler merakla bekliyor. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar